i5 3. nesil alınır mı?

Bütçe
600
Tamamdır teşekkür ederim arkadaşlar ve bir şey daha sorabilir miyim bende GTS250 1GB ekran kartı var ve 8 GB RAM bu sisteme 600TL bütçe ile hangi işlemciyi önerirsiniz, veya üstüne koyup ekran kartı mı almalıyım?

Bana kalırsa 2021 yılında Intel tarafında 6. Nesil öncesi hiçbir işlemci alınmaz. Zamanında i5-2310 ve i5-4460 kullanmış biri olarka söylüyorum bunu.
Yıl önemli değil ihtiyaç neyse ona göre cs valo oyanayan biri niye 6. Nesil işlemci alsın. Konu sahibi de ne oynayacağını söylemesi gerekirdi.

500 TL'ye i7-2600 veya i7-3770 düşürebilirsiniz diye düşünüyorum. 4C 4T'lik bir işlemci için o kadar para vermek israf demek.
3770'i 700 liraya satan görmüştüm.
Tamamdır teşekkür ederim arkadaşlar ve bir şey daha sorabilir miyim bende GTS250 1GB ekran kartı var ve 8 GB RAM bu sisteme 600TL bütçe ile hangi işlemciyi önerirsiniz, veya üstüne koyup ekran kartı mı almalıyım?
Senin yerinde olsam anakart ekran kartı ve mevcut işlemcimi satıp üstüne biraz daha koyup LGA 775'e dönerdim. Sağlam G41 anakart, modlu Xeon ve GTX 560 Ti civarı bir kart alırdım. Ama anakart değiştirmek gibi bir düşüncen yoksa yeni ekran kartı alabilirsin.

3770'i 700 liraya satan görmüştüm.

Senin yerinde olsam anakart ekran kartı ve mevcut işlemcimi satıp üstüne biraz daha koyup LGA 775'e dönerdim. Sağlam G41 anakart, modlu Xeon ve GTX 560 Ti civarı bir kart alırdım. Ama anakart değiştirmek gibi bir düşüncen yoksa yeni ekran kartı alabilirsin.
Eski bir mimari yerine i7-2600 alıp turbo boost ile 3.8 GHZ de rahatça oyunuma bakardım. Boşuna yeni anakart almaya gerek yok. İ7-2600 ise GTX 1060 besleyecek bir işlemcidir kendisi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı