i5-3230M laptop yavaş çalışıyor

Inwesper

Hectopat
Arkadaşlar, bir laptopum var fakat çok yavaş. Bunu düzeltebilir miyim merak ediyorum, fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Özellikleri;

İşlemci i5-3230M CPU
Ekran kartı: GT 710M
RAM: 8 GB DDR3 RAM.
HDD: Toshiba MQ01ABD100 1B

Normalde Valorant en azından 60-70 FPS oynuyordum en düşük ayarlarda fakat son zamanlarda 30-40 FPS oynuyorum. Nedeni ne olabilir neden böyle?
[Ram MHz'ini öğrenemiyorum aşağıya bir SS bıraktım. Bakarsınız. Ek olarak bir SS daha bıraktım. Orada ise ekran kartım DXDiag yazdığımda gözükmüyor, onun nedeni ne olabilir?]

Dosya Ekleri

• Screenshot_6.png
    Screenshot_6.png
    16,6 KB · Görüntüleme: 45
  • Screenshot_7.png
    Screenshot_7.png
    29,1 KB · Görüntüleme: 43
Arkadaşlar, bir laptopum var fakat çok yavaş. Bunu düzeltebilir miyim merak ediyorum, fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Özellikleri;

İşlemci i5-3230M CPU
Ekran kartı: GT 710M
RAM: 8 GB DDR3 RAM.
HDD: Toshiba MQ01ABD100 1B

Normalde Valorant en azından 60-70 FPS oynuyordum en düşük ayarlarda fakat son zamanlarda 30-40 FPS oynuyorum. Nedeni ne olabilir neden böyle?
[Ram MHz'ini öğrenemiyorum aşağıya bir SS bıraktım. Bakarsınız. Ek olarak bir SS daha bıraktım. Orada ise ekran kartım DXDiag yazdığımda gözükmüyor, onun nedeni ne olabilir?]
SSD var mı?

Hocam SSD alırsanız performans artışı olacağını düşünüyorum. RAM frekansını da CPU-Z'den görebiliyorsunuz. Yazan değeri iki ile çarpmanız gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı