Çözüldü i5-3330 GTX 1070 sistemde Valorant'ta %10 GPU kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EboIa

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel Core i3-12100F
XFX rx6600
Sistemim:
Anakart: H61M-S2pv
İşlemci: i5-3330
Ekran kartı: Zotac GTX 1070 AMP!
2. el ekran kartı aldım.
Valorant giriyorum en düşük ayarlarda 100-150 FPS civarı, CPU kullanımı %100 GPU kullanımı %10.
Ayarları medium a çekince ise FPS değişmiyor fakat GPU kullanımı %30-40 civarına yükseliyor.
Ekran kartında sorun olabilir mi?
Yapmam gereken bir şey var mı?
(DDU ile sürücüleri silip ekran kartımın güncel sürücüsünü indirdim)

Çözüm
Ekran kartında bir sorun yok hocam, araştırmadan iş yapmışsınız. İşlemciniz o ekran kartını besleyecek güçte değil.
Ekran kartında bir sorun yok hocam, araştırmadan iş yapmışsınız. İşlemciniz o ekran kartını besleyecek güçte değil.

Çözüm
Darboğazın ne olduğunu biliyorum arkadaşım. Ben düşük ayarlarda %40 GPU kullanımı istiyordum bunun için ne yapmalıyım. Normalde oyunda düşük ayarlarda 400 fps almalıyım

Darboğazın ne olduğunu biliyorum arkadaşım. Ben düşük ayarlarda %40 GPU kullanımı istiyordum bunun için ne yapmalıyım. Normalde oyunda düşük ayarlarda 400 fps almalıyım
Bir şey yapamazsın. Hikayeli oyun olsa belki ayarları yükselterek biraz çözebilirdin fakat Valorant zaten işlemciye yüklenen bir oyun bir de üstüne ekran kartınızla işlemci arasında aşırı şekilde darboğaz var. Anakartınızın desteklediği en yüksek işlemciyi satın alabilirsiniz.

Tamam o zaman işlemciyi yükseltecektim zaten sorun kalmadı. RDR 2 gibi oyunlarda da GPU'yu darboğazın izin verdiği kadar kullanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…