i5 3330 İşlemciye CM Hyper Soğutucu Almak

Berkay22Bilir

Hectopat
Katılım
5 Temmuz 2015
Mesajlar
62
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar ben aşağıdaki resimdeki işlemci soğutucudan alıcam İ5 3330 işlemcime. GTA 5'te falan stok fan ile 55 derece görüyor en fazla. Bu fanı taktıktan sonra 55'den 40-45'e filan iner mi yani faydasını görür müyüm ve montajı kolay mıdır ?


soğutucu.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
güzel bir soğutucu kendime almayı düşünmüştüm ama vazgeçtim montajı biraz daha kolay olan tx3 evo aldım kasa içi hava sirkülasyonu iyi mi kasa içi temiz mi termal macun yeni mi bunlarda etmen tabi ayrıca 55 derece bir şey değil 100 dereceye kadar dayanabiliyor işlemciler sınırınız 75-80C gibi düşünün bir de gta 5 oynarken böyleymiş gayet iyi soğutuyor yani bence ama alacaksanız tx3 evo öneririm soğutması aynı montajı daha kolay.
 
O bütçe ile daha ucuza Gammaxx S40 alman daha faydalı olur : Deep Cool Gammaxx S40 Soket Intel ve AMD 120x25mm Fanlı Fiyatı

Sıcaklıkları ise güvenilir bir kaynaktan ölç, CoreTemp gibi programlar kullanma. AIDA64 Extreme Edition veya anakart üreticinin sunmuş olduğu programları kullan. Yük altında gerçekten 55 dereceyi geçmiyorsa (ki hiç sanmıyorum, mutlaka geçiyordur) harici bir soğutucu almana da gerek yok demektir.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı