i5 3330 sistem ekran kartı önerisi

osman_bark

Kilopat
Merhabalar arkadaşlar.

Bir zamanlar dandik bir bilgisayarım vardı. Oyun oynamaya başlayınca şimdi yavaş yavaş toparlıyorum. Ben şu an sistemi mi yazayım bana bir ekran kartı tavsiye ederseniz çok sevinirim.

Zalman z11 neo 700 watt
İntel core i5 3330 3 GHz
Gigabyte b75m-d3h
2x2 GB 1333 MHz
8 GB 1600 mhz

Toplam da 12 GB RAM.

İki monitör var biri ekran kartına biri de ankart VGA çıkışına bağlı.

Zotac GT 640 2 GB 128 bit

Evet arkadaşlar ben bu sistemde hem oyun oynayıp hemde twitch üzerinden yayın yapmaya çalışıyorum. Güzel bir ekran kartı almam lazım sanırım çünkü yayın yaparken takılmalar yaşıyorum. Bütçem çok değil ama ancak seni bu kurtarır derseniz duruma bakıcam olmadı bekleyip daha sonra alcam. Tavsiyelerinizi bekliyorum çok teşekkürler.

Siz şimdi AMD işlemci ve anakart tavsiye ettiniz. Ama ben intel taraftarıyım. Kullandığım işlemci ve anarkart eski mi sizce ?

Twitch yayını için iyi bir internet de lazım.
İnternetim Turkcell Superonline VDSL ile download hızı 46 mb, upload hızı işe 2 mb. 2 mb upload hızı ile tanıdığım bir kaç yayıncı var. Sistemleri tabi gayet güzel. Ben sistemi biraz yükseltirsem sanırım bende takılma olmadan yayın yapmaya başlayabilirim.

bilgisayarı 2 monitör ile kullanıyorsan msi r9 serisinden modelleri araştır derim. bütce olarak daha uygun ve performansı iyidir. ben kendim kullanıyorum. memnunum tek sıkıntı fazla ısınması oluyor. yinede msi ekran kartlarında soğutma olarak başarılı diyebilirim. diğer r9 yongasını kullanan markalar hakkında bilgim yok ama.

bilgisayarı 2 monitör ile kullanıyorsan msi r9 serisinden modelleri araştır derim. bütce olarak daha uygun ve performansı iyidir. ben kendim kullanıyorum. memnunum tek sıkıntı fazla ısınması oluyor. yinede msi ekran kartlarında soğutma olarak başarılı diyebilirim. diğer r9 yongasını kullanan markalar hakkında bilgim yok ama.

Peki mevcut sistemde dediğiniz gibi bir AMD ekran kartı alsam uyum sorunu yaşar mıyım ? Sıcaklık olarak sorun yaşayacağımı sanmıyorum yeni aldığım Zalman Z11 Neo 700 Watt sayesinde. İçerisinde 5 adet adet fan var 3 tane de ekleyebilirim.

Peki mevcut sistemde dediğiniz gibi bir AMD ekran kartı alsam uyum sorunu yaşar mıyım ? Sıcaklık olarak sorun yaşayacağımı sanmıyorum yeni aldığım Zalman Z11 Neo 700 Watt sayesinde. İçerisinde 5 adet adet fan var 3 tane de ekleyebilirim.

hocam yanlış bilgilendirmek istemiyorum ama amd işlemcili bazı ekran kartları eski nesil nvdia kullanan ekran kartları ile uyumluydu. mevcut sisteminde ki ekran kartı ile msi ekran kartlarının uyumlu olup olmadığına internetten araştırarak görebilirsin.

Elinde hiçbir parça olmasa APU önerilmesini anlarımda zaten elinde i5 3330 sistem varken yeni işlemci ve anakart almaya hiç gerek yok. GTX950/960 yada R9 380 alabilirsin 700 TL ile.

Sapphire R9 380 NITRO 2GB GDDR5 256Bit HDMI DVI Ekran Kartı (11242-12-41G)
Kesinlikle bende bunu bekliyordum. Mevcut sistem varken sadece ekran kartı ile çözebileceğimi düşünüyorum bende.

O zaman son sorum size Sapphire yerine MSI veya ASUS alsak daha iyi değil mi ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı