i5 3330 Sistem Geliştirme

UtkuGuldagli

Kilopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Yaklaşık 5 yıl önce topladığım bilgisayarım artık yeterli gelmiyor geliştirmek istiyorum sizce ne yapmalıyım?

İşlemci:Intel Core i5-3330 CPU @ 3.00GHz
RAM:8 GB
Ekran Kartı:AMD Radeon HD 6670 2GB
Anakart:Gigabyte H77-DS3H

@Murat5038

Yakın çevremde biraz bu işle uğraşan kime sorsam upgrade yerine yeni sistem almanın Daha sağlıklı olduğunu belirtiyorlar. Çünkü sistem 5 senelik diyorsunuz alacağınız yeni ürünlerle sıkıntılar ortaya çıkabiliyormuş. En sağlamı tabi imkanınız da var ise yeni sistem kurmaktır. Belkide belirli parçaları değiştirerek bu sorunu çözebilirsiniz ama ne kadar sağlıklı olacağını söyleyemem. Son olarak upgrade hakkında söylediğim bu eski sistemlerde geçerli. Yeni sistemlerde upgrade sorunu görmedim , duymadım.

Maalesef şu sıralar yeni sisteme ayıracak fazla bütçem yok. Bu sistemde en geri kalan parçayı vs bulup onu geliştirmek istiyorum açıkçası böyle bir şey mümkünse tabi.

Psu 500w sanırım sadece ekran kartını değiştirmeyi düşünüyorum. Önerebileceğiniz fiyat-performans ürünleri var mıdır acaba? Şu sıralar bütçem kısıtlı söylediğim gibi.

Psu 500w sanırım sadece ekran kartını değiştirmeyi düşünüyorum. Önerebileceğiniz fiyat-performans ürünleri var mıdır acaba? Şu sıralar bütçem kısıtlı söylediğim gibi.

PSU Kalitesi önemlidir 500W diyip geçmeyin. 80+'mı değil mi? Ayrıca her 500W , 500W sağlamaz. O yüzden markasına bakmanızı tavsiye ederim.

Ekran kartı olarak zaten olabilecek önerilerde bulunulmuş. RAM'e bir upgrade sizin için söz konusu bile değil. RAM'a ayıracak bütçeniz bulunmuyor anladığım kadarıyla ve de ayırmamalısınız zaten. Öncelik başka bileşenlerde olmalı. 8Gb günümüzde yeterli görünüyor. Elinize bir miktar para geçer RAM'den önce diğer bileşenler değişir , Ondan sonra RAM upgrade edilir ona eyvallah.(y)

Cooler Master markası
IMG-20160614-WA0006.jpg

PSU nuz 12V kanalından 360 veriyor yani 80+ 400 PSU ya eşit. Her geçen yıl PSU'nun güç kaybettiğini hesaba katarsak, r9 380 ve GTX960 bu kasaya olmaz. R7 370 ve GTX 950 de sıkıntı çıkaracaktır. GTX 750ti bence en uygun kart, fiyatı 450 ₺ civarında.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı