i5 3330 sisteme güncelleme

Overclock adını birkaç kez duymuştum. Ne olduğu hakkında bilgim 0 sıvı soğutma da galiba overclock yapıldıktan sonra mı yoksa overclok için mi gerekli? Ya da neyse ben hiç bulaşmadan bu işlere 5 ay sonra falan yeni bir ekran kartı alayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı soğutma overclock için gerekli değil. Fakat işlemçinizi Overclock ettiğiniz zaman
işlemçi sonuna kadar zorlanacağı için daha iyi bir soğutma gereklidir.

Sıvı soğutma overclock için gerekli değil. Fakat işlemçinizi Overclock ettiğiniz zaman
işlemçi sonuna kadar zorlanacağı için daha iyi bir soğutma gereklidir.
Şimdi anladım. Overclok işlemciyi tam olarak kullanmak gibi bir şey yani işlemcinin tam performans verebilmesi için yapılıyor anladığım kadarıyla.

Önce RAM'den başla sonra da SSD ve overclock edecek isen sıvı soğutma al, etmiyeceksen sıvı soğutmaya para harcamaktansa SSD'yi 240GB yap ya da ekran kartına para biriktir.

Yok, overclock yapmayı düşünüyorum. Windows 8' i ne zaman kurayım? Sistemi SSD' ye yazma durumu için falan.

Windows 8'i SSD'yi almadan önce de kurabilirsin fakat SSD'yi aldığın zaman bir daha formatlayıp SSD'ye aktar. :)

Overclock için hazırlandınız mı? Ayrıca basit bir şey değildir. İşlemçi yakılabilir. Bence biraz rehber izlenip öğrenmelisiniz. Stok soğutucu kullanıyorsanız şu anda hiç bulaşmayın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı