i5 3330 ve RX570 sistem kendini kapatıyor

pootez

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, bu forumda yeni ekran kartı alacağımla ilgili bir paylaşım yapmıştım, RX570 önerileri geldi ve ben de bu kartı aldım.
  • Intel Core i5- 3330 CPU @3.00 GHz
  • 8 GB RAM
  • ASUS RX570 4 GB
  • 64 Bit sistem
  • Güç kaynağı Corsair markalı, kasa da aynı.
  • Total Power: 550W, +12V kanalından 504 W
Sistem böyle. Ama GTA V girip belli bir süre oynadıktan sonra bilgisayar bir anda kapanıp tekrar açıldı, bir nevi restart attı. Daha önce hiç olmamıştı, yeni ekran kartına geçince oldu. Driverları daha dün güncelledim DDU kullanarak. Bilgisayar tekrar açıldığında GPU Tweak uygulamasından baktığımda GPU sıcaklığı 47 derece gösteriyordu. Olayın GPU ısınmasından olduğunu düşünüyorum ama size de sormak, potansiyel sebebi ve çözüm önerileri hakkında danışmak istedim.

Not: Ekran kartı hariç diğer ürünler 6-7 yıllık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adrenalin 2020 Edition 20.1.3 driver'ını kurdum siteden. Ayrıca kartları değiştirirken Nvidia driver'larını silmek gibi bir işlem yapmadım, gerekli miydi acaba? O kafama takıldı. CPU sıcaklığına arkada GTA V açıkken Core Temp'den baktım ortalama 59-60 arası değişiyor sıcaklık. 5 dk GTA oynayıp da bi GPU sıcaklığına bakayım dedim o da 45 civarı gösteriyodu.

Adrenalin 2020 Edition 20.1.3 driver'ını kurdum siteden. Ayrıca kartları değiştirirken Nvidia driver'larını silmek gibi bir işlem yapmadım, gerekli miydi acaba? O kafama takıldı. CPU sıcaklığına arkada GTA V açıkken Core Temp'den baktım ortalama 59-60 arası değişiyor sıcaklık. 5 dk GTA oynayıp da bi GPU sıcaklığına bakayım dedim o da 45 civarı gösteriyodu.
Driver sürümünden kaynaklı problem yaşıyor olabilirsin. Bilgisayarı güvenli mod ile başlatıp DDU programıyla eski sürücülerini temiz bir şekilde sil. Bu sürümü yükleyip tekrar test et dostum. https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-19-9-2

Driver sürümünden kaynaklı problem yaşıyor olabilirsin. Bilgisayarı güvenli mod ile başlatıp DDU programıyla eski sürücülerini temiz bir şekilde sil. Bu sürümü yükleyip tekrar test et dostum. https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-19-9-2
Merhaba, bugün tekrar GTA V açtım ve 5 dk içinde pc restart attı. Dediğiniz driver'ı da kurmuştum. PC bu durumda restart atınca bi ekran çıkıyor ve ben F1'e basana kadar orada bekliyor. Bugün farkettim ki sayfanın en altında bir yazı var:
"Power supply surges detected during the previous power on.
ASUS Anti-Surge was triggered to protect system from unstable power supply unit!
Press F1 to Run SETUP"
Bu psu'nun değişmesi gerek anlamına mı geliyor?

Voltaj dalgalanması olabilir, evinizin elektrik hatlarında sıkıntı olabilir ama ilk önce farklı bir PSU ile deneyip akım korumalı priz kullanın.
Bu ekran kartına geçmeden önce 6-7 yıl boyu kullandığım ekran kartında 1 kere bile böyle bi hata almadım, evin elektrik hattı ile alakası olduğunu sanmıyorum ama psu değiştirebilirim gerekirse.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı