i5 3340 Sistem Yükseltme

Yer
Mersin
Selamlar, sistemimi yükseltme düşüncesindeyim ama nasıl yapsam karar veremedim, size danışayım dedim. Sistemim şöyle:
  • İşlemci: I5 3340
  • Anakart: Asus H61M-K
  • RAM: 6 GB 1333MHz
  • Ekran kartı: RX460 2 GB
  • SSD: SanDisk SSD Plus 120 GB
  • HDD: WD Blue 1 TB 7200RPM
Elimde böyle sistem var. HDD, SSD yeni aldım zaten. Ekran kartını da şu an değiştiremem. Aklımda şöyle bir plan vardı: 8 GB veya 16 GB 1600MHz RAM almak. Bir yandan da bunu yapınca sanki boşa yatırım yapmış gibi olacağım, nedeni ise sistemimde 3. nesil işlemci var, anakartım SATA 2 portlu bu yüzden SSD'den falan tam olarak verim alamıyorum. Diğer türlü de sıfır olarak alsam R3 2200G, 8 GB RAM, B350 anakart derken bana 1500 liraya mal olacak. Bu da benim bütçemi çok aşıyor. Elimde herhangi bir bütçe yok fakat biriktirip yükseltme yapacağım. İşlemcim ekran kartını tam anlamıyla besliyor. Biraz araştırdım aşağı yukarı günümüzde I3 7100 civarında. Sizce ne yapmalıyım? 8 GB veya 16 GB RAM alıp geçmem mantıklı olur mu?

Yukseltmek bayağı bir pahalıya mâl olacaktır. Ama isterseniz şöyle birşey olabilir. Z77 serisi bir anakartla beraber i7 3770K'ya geçersiniz ve üstüne RAM alırsınız ki bu bayağı bir pahalı olucaktır.
İ7 3770'de olabilir tercihe bağlı.

Yukseltmek bayağı bir pahalıya mâl olacaktır. Ama isterseniz şöyle birşey olabilir. Z77 serisi bir anakartla beraber i7 3770K'ya geçersiniz ve üstüne RAM alırsınız ki bu bayağı bir pahalı olucaktır.
İ7 3770'de olabilir tercihe bağlı.
Çok üst düzey olmasına gerek yok. Sadece oyun amaçlı kullanıyorum zaten. Tek sıkıntım anakartımda SATA 3 portu olmaması ve RAM'in yetersiz kalması. İşlemciden dolayı herhangi bir problemim olmadı şu ana kadar. RAM, anakart, işlemci 3'lüsünü 600 lira civarına satabilirsem üstüne de 300-400 TL koyabilirim.

SATA 3 yok diye, SSD'den mahrum kalmayın. Farkı büyük oranda hissedeceksinizdir. Ek olarak işlemcinizin size yettiğini söylemişsiniz. Bu durumda işlemci yükseltmesine gerek olmadığını düşünüyorum. Şuan için bellek yükseltmesi ve SSD eklemek en mantıklı seçenek. Daha sonra i7 3770 ve ekran kartı yükseltmesi yapabilirsiniz.

SATA 3 yok diye, SSD'den mahrum kalmayın. Farkı büyük oranda hissedeceksinizdir. Ek olarak işlemcinizin size yettiğini söylemişsiniz. Bu durumda işlemci yükseltmesine gerek olmadığını düşünüyorum. Şuan için bellek yükseltmesi ve SSD eklemek en mantıklı seçenek. Daha sonra i7 3770 ve ekran kartı yükseltmesi yapabilirsiniz.
SSD zaten var sistemimde. Sadece SATA 2 hız sınırına takılıyor. Normalde 500MB'a kadar okuma hızı varken 300'ü geçemiyor. Dediğiniz gibi şu an 8 veya 16 GB bellek alabilirim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı