i5 3340 Sistemi Yükseltme

Yer
Mersin
İyi günler arkadaşlar, sistemimi yükseltmek istiyorum.
Sistemim şöyle:
  • i5 3340,
  • H61M-K,
  • 6 GB 1333MHz RAM,
  • RX 460 2 GB,
  • WD Blue 1 TB,
  • Dandik Casper marka kasa,
  • Casper 1440x900 monitör,
Sizce işlemci, anakart, RAM değiştirmeme gerek var mı? Yoksa 16 GB RAM alıp yanına da SSD ve 1080P monitör almak daha mı mantıklı? Aşırı bütçem yok, 1000-1200 TL civarında bir param var.
Aklımda BenQ 1080P HDMI girişli monitör, 16 GB veya 8 GB RAM, 120 GB SSD almak var sizce ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci fena değil, hala iş görür. Ekran kartı değişimi yapabilirsin, yalnız elindeki monitörü düşündüğümüzde ekran kartı güncellemek mantıklı gelmiyor. SSD ve RAM takviyesi de yapılabilir.
Ekran kartını yeni aldım zaten. Önceden R7 240 kullanıyordum RX 460'a geçiş yaptım.

Öyleyse diğer bileşenleri güncelleyebilirsin.
Oyunlarda ani takılmalar yaşıyorum. HDD'de ''Bad Sector'' vardı, değiştirdim fakat düzelmedi. Acaba sorun RAM'de mi? İşlemcide olacağını pek sanmıyorum. Örnek verecek olursam ETS2 oynarken 60'dan bir anda 40'a düşüyor. İşlemci kullanımı %20-30 oluyor.

ETS2 yüksek RAM isteyen bir oyun değil, oyun içindeki RAM değerleri nasıl? MSI Afterburner programıyla değerleri kontrol et. Sıcaklıklar ne alemde? İşlemci kullanımı gayet iyi.
Sıcaklıklarda hiç sorun yok gayet iyiler. RAM kullanımı 3-4 GB civarında oluyor.

HDD kullanımı 100 olduğu için olabilir. Bu sisteme SDD şart SDD + RAM takviyesi yapın bence. Sonra ekran kartı + monitör yaparsın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı