i5 3450 ve RX6600 darboğaz yapar mı?

• Konuyu başlatan hkn07
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 1.558
Teşekkürler hocam RX6600 XT bile olabilir o zaman ayarları kısariz. İleride anakart işlemci yükselteceğim için bir daha ekran kartı masrafı olmasın derdim. Oğlum 11 yaşında büyüdükçe masraflar artıyor hayırlısı

Ayarları kısmayın, aksine ayarları arttırabildiğiniz kadar arttırın ki yük ekran kartına binsin. Böylece işlemcideki yükü azaltıp darboğaz oranını düşürürsünüz. Oğlunuz gerçekten çok şanslı. İyi bir oyuncu olacak gibi duruyor 🙂. Hayırlı olsun şimdiden.

Ayarları kısmayın, aksine ayarları arttırabildiğiniz kadar arttırın ki yük ekran kartına binsin. Böylece işlemcideki yükü azaltıp darboğaz oranını düşürürsünüz. Oğlunuz gerçekten çok şanslı. İyi bir oyuncu olacak gibi duruyor 🙂. Hayırlı olsun şimdiden.
Sağolun hocam, peki Sapphire, Asus, MSI, gigagyte, xfx markaları var mesela fiyatlar değişik. Hepsi rx6600xt ama saphire uygun olanı. Çok fark varmı teknik olarak? Uygun olanı almak yeterli olurmu mesela sapphire

Sağolun hocam, peki Sapphire, Asus, MSI, gigagyte, xfx markaları var mesela fiyatlar değişik. Hepsi rx6600xt ama saphire uygun olanı. Çok fark varmı teknik olarak? Uygun olanı almak yeterli olurmu mesela sapphire
Sapphire kendini kanıtlamış bir markadır, alabilirsiniz. Sadece RX 6600 modelinin soğutması o kadar iyi değil. Yine fazla ısınmıyor ancak rakipleri genel olarak 60-65 derecelerde gezerken Sapphire RX 6600 71-72 dereceleri görüyor. XT modelinde böyle bir sorun yok, soğutması gayet güzel. XT olsa da olmasa da, en ucuza hangisi geliyorsa onu alın geçin. Çok farketmez.

Kesinlikle 6700 almanız daha mantıklı.
Hocam selam rx6700 aldım vatandan 7000 / 12 taksit. Kartı taktım benim i5 3450 ile idare ediyorum. PCIe4 destekli 4 ram slotlu anakart bakıyorum. İşlemci ryzen 5 5600 düşünüyorum PCIe 4 desteğide varmış. Forumlarda gezerken am4 sisteme artık para bağlamayın am5 soket ddr5 sisteme geçin felan yazmışlar ama am5 soket işlemci anakart vs vs 2 katına çıkıyor fiyatlar. Senin fikrin nedir

Hocam ultrada God of war oynuyor kasmadan

Dosya Ekleri

• IMG_20230120_204131.jpg
    IMG_20230120_204131.jpg
    277,8 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Hocam selam RX6700 aldım vatandan 7000 / 12 taksit. Kartı taktım benim i5 3450 ile idare ediyorum. PCI-E4 destekli 4 RAM slotlu anakart bakıyorum. İşlemci Ryzen 5 5600 düşünüyorum PCI-e 4 desteğide varmış. Forumlarda gezerken AM4 sisteme artık para bağlamayın AM5 soket DDR5 sisteme geçin falan yazmışlar ama AM5 soket işlemci anakart vs. 2 katına çıkıyor fiyatlar. Senin fikrin nedir?

Hocam ultrada God of War oynuyor kasmadan

Hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın. Şu anlık AM5 anakarta geçmenize gerek yok, söylediğiniz gibi fiyatları çok yüksek. B550M anakart alıp R5 5600 ve 8+8 16 GB RAM yaparsanız fazlasıyla yetecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı