i5-3450S ve R9 290 donma sorunu

bekirgulmus

Centipat
Arkadaşlar öncelikle berat kandiliniz mübarek olsun. Şöyle bir sorunla karşılaşıyorum. Bilgisayarı başlattığımda Windows barı üzerinde fareyle tıklama yapamıyorum. Dosya gezgini vs. sonuç aynı. Masaüstünde açmış olduğum klasörün içini açabiliyorum (farede herhangi bir sorun yok, fare değiştirip denedim) fakat açılan klasörü kapatamıyorum. Anakart bile değiştirdim sorun aynı. SSD disk kullanıyorum devre dışı bırakıp HDD'yi aktif ettim. Format ekranında (Windows 7 / Windows 10) fareyi kullanıp tıkadığım an yine aynı durumla karşı karşıya kalıyorum. Klavyeden Tab tuşları vasıtasıyla format atabiliyorum. Ama yine Windows çubuğunda bulunan hiçbir şeye basamıyorum. Lakin şöyle bir şey denedim. 2 adet aynı RAM kullanıyorum birini devre dışı bıraktım daha sonra sorun çözüldü gibi oldu bu sefer basabildim açtığım sekmeleri kapata bildim ama bilgisayarı yeniden başlat dediğimde aynı sorun yine devam etmekte. Memtest86 ile 1:30 saatlik test yaptım (RAM) herhangi bir hata çıkmadı, warning 0. HD Tune ile bad sector testi yaptım sonuç değişmedi. Anakarta BIOS Update yaptım sonuç değişmedi. Ekran kartını devre dışı bıraktım sonuç değişmedi.
  • İşlemcim: i5-3450S
  • Anakart: ASUS B75M-A
  • Ekran kartı: AMD Radeon R9 290 Sapphire
  • Power Supply: 1000W
  • RAM: Kigston 4x2 RAM 1333 MHz
  • Fare: SteelSeries Rival 300
Fareyle açıyorum klasörün içine giriyorum ama açtığım sekmeyi fareyle kapatmıyorum, Alt+F4 ile kapatabiliyorum öncesinde yine Alt+Tab ile aynı klasörü göstermem gerekiyor, öbür türlü yine kapatmıyor. Sizce sorun nedir arkadaşlar? İşlemci sıcaklığı vs her şey stabil gözüküyor.
Sorun devam etmekte güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…