i5-3470 overclock yapılır mı?

Sindoww 7

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSİ A520M-APRO, RYZEN5 5500 ASUS DUAL GTX 1650 OC, GOODRAM DDR4 16 GB 3600 MHZ RAM, MSİ A600DNPSU, MSİ SPATİUM 1 TB SSD
Meslek
Öğrenci
Merhaba. GTX 1650 ekran kartı aldım ama işlemci zayıf kalıyor. Overclock yapmak istiyorum ancak sistemi çöp etmek de istemiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Merhaba. GTX 1650 ekran kartı aldım ama işlemci zayıf kalıyor. Overclock yapmak istiyorum ancak sistemi çöp etmek de istemiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Anakartınız nedir? Ve soğutmanız stock mu?

i5-3470'in izlek/OC kilidi açık değil, yani OC yapamazsınız. Bazı "Z" anakartlarda bu aşılabiliyormuş ama büyük ihtimalle o tarz bir anakartınız yok.

Anakartınız nedir? Ve soğutmanız stock mu?

Anakartın markası belirsiz Turbox marka hazır sistemin içinden çıkan anakart muhtemelen fason üretim. Soğutucum Xigmatek Apache olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.

i5-3470'in izlek/OC kilidi açık değil, yani OC yapamazsınız. Bazı "Z" anakartlarda bu aşılabiliyormuş ama büyük ihtimalle o tarz bir anakartınız yok.

Anakart zaten fason üretim. Ben şu an Windows'un içindeki güç profilini yüksek performansa alarak 3.4 3.6 GHz arası bir performans elde ettim ancak bu da bana yetersiz gibi geldi. Şöyle 4 GHz civarına çıkartmak istiyordum.

Anakart zaten fason üretim. Ben şu an Windows'un içindeki güç profilini yüksek performansa alarak 3.4 3.6 GHz arası bir performans elde ettim ancak bu da bana yetersiz gibi geldi. Şöyle 4 GHz civarına çıkartmak istiyordum.
Turbox DDR3 sistemlere M.2 girişi takmak gibi saçma işlere bulaşıyor ama OC imkanı koysalar bile anakartın VRM kaliteleride çok uyduruk olacağı için 0.2 GHZ'de bile cörtleyebilir. Kısaca yapacak birşey yok, bu sistemede daha fazla para aktarmanızıda tavsiye etmem. VSR ile 2K şeklinde oyunları açabilirsiniz veya FPS Limit ile enazından işlemci yükünü düşürürsünüz.

Anakartın markası belirsiz Turbox marka hazır sistemin içinden çıkan anakart muhtemelen fason üretim. Soğutucum Xigmatek Apache olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.

Hocam bence Turbox'a güvenme @He stole my money hocamın da dediği gibi o kart iyi bir OC perfroması sunmaz gibi ki zaten Intel işlemciler çok ısınıyor bir de OC deneme bence.

Anladım sağ olun. R5 5600 düşünüyorum yaza doğru hem DDR4'lerde bayağı ucuzladı. 1650'yi de rahatlıkla besler diye düşünüyorum.

Anladım sağ olun. R5 5600 düşünüyorum yaza doğru hem DDR4'lerde bayağı ucuzladı. 1650'yi de rahatlıkla besler diye düşünüyorum.

1650'yi canavar gibi besler ileriye de dönük olur o kart 4070'e kadar destekler diye tahmin edioyrum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı