Çözüldü i5 3470 RX 470 sistemde RDR 2 FPS düşüşü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

524553

Hectopat
RAM
10
Ekran kartı
RX 470
İşlemci
İ5 3470
Arkadaşlar biraz saçma gelebilir ama normal oynarken medium-Low arası 50-60 FPS oynuyorum ama at sırtında gezerken saniyelik droplar giriyor. FPS düşmüyor ama oyun kasıyor GPU sıcaklığı 77derece falan sizce neden olabilir?

Çözüm
Sorunu çözdüm galiba. Şu anlık yeni bir işlmeci alamayacağım için araştırdım. Belgelerdeki System dosyasından "<asynccomputeenabled Value="false" />" yazısını true olarak yaptım o anlık drop sorunu ortadan kalktı ama FPS'i 10 15 düşürüyor bu ayar neye etki ediyor bilginiz var mı?
Bir çok sebebi var dropların. Mesela işlemcin ve ekran kartın günümüz oyunlar için yetersiz haliyle at sırtında ilerlerken veya koşarken haritanın objelerin çimenlerin vs hızlı işlenip görüntüye aktarılması sekteye uğrarsa bu dediğin çok normal.

Arkadaşlar biraz saçma gelebilir ama normal oynarken medium-Low arası 50-60 FPS oynuyorum ama at sırtında gezerken saniyelik droplar giriyor. FPS düşmüyor ama oyun kasıyor GPU sıcaklığı 77derece falan sizce neden olabilir?
RAM yetersiz. RDR2 oynarken ben 13 -14 gb arası kullanımları gördüm en az da 10-11 gördüm. RAM'den dolayı olabilir droplar.

Birçok sebebi var dropların. Mesela işlemcin ve ekran kartın günümüz oyunlar için yetersiz haliyle at sırtında ilerlerken veya koşarken haritanın objelerin çimenlerin vs hızlı işlenip görüntüye aktarılması sekteye uğrarsa bu dediğin çok normal.

İşlemcim vs yetersiz biliyorum ama bu tarz doku yükleme yerlerinde FPS'in düşmesi gerekmiyor mu? Sadece çok kısa süreli droplar giriyor.

RAM yetersiz. RDR2 oynarken ben 13 -14 GB arası kullanımları gördüm en az da 10-11 gördüm. RAM'den dolayı olabilir droplar.

Yarın bir arkadaştan RAM alıp deneyebilirim.

Merhaba. Arkadaşın dediği gibi ram kaynaklı bir problem de olabilir ancak bana daha çok frametime sorunu gibi geldi. Afterburner kurup frametime grafiğini kontrol edebilir misiniz? İşlemcinin zayıf olması ve ekran kartı ile iletişimde gecikme yaşanması buna neden olabiliyor. Çözümü ise maalesef donanım değişikliği.

YouTube'da, optimizasyon için grafik ayarı yapan iyi kanallar var. İstersen oraya bir bak. Birde grafik api olarak vulcan'ı kullanmanı tavsiye ederim.

İşlemci ile RAM'i düzeltirsen sorun ortadan kalkacaktır. İşlemci için güncel platformlara, RAM için ise mutlaka çift kanal min. 2*8GB öneririm.

Ekran kartın günümüz oyunlar için yetersiz.
Hocam öyle bir yazmışsınız ki sanki adam GT710 falan kullanıyor :D Ekran kartıyla alakası yok. Bu senaryoda en azından.

RAM yetersiz. VRAM de yetersiz. Doğal olarak at sırtındayken biraz daha hızlı aktığı için sistemin karşılamıyor. Bu arada böyle bir kartla bile oyunu açabilmen inanılmaz şaşırtıcı. RTX3070 Ti da bile Ultra da VRAM sorunu yaşıyorum. Sistemimin VRAM'i Full+Full'ü desteklemiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı