i5 3470 Sistem için SSD, anakart ve işlemci tavsiyesi

@Specialagent58 , Z490, Z590 ve B560 yonga setleriyle RAM OC yapabilirsin, Z çipset diye bir şart yok 10.nesil işlemcilerde RAM OC yapmak için.
Bide INTEL işlemcilerin +3000 Mhz'ye falan ihtiyacı yok diyorlar RAM'lerin hızına önem veriyorsanız ve OC yapacaksanız AMD sistem toplayın falan diyorlar.
Bu zırva cümleyi önemsemene gerek yok, içi bomboş taze olmayan geçerliliğini yitirmiş bilgiler bunlar.

@Specialagent58 , Z490, Z590 ve B560 yonga setleriyle RAM OC yapabilirsin, Z çipset diye bir şart yok 10.nesil işlemcilerde RAM OC yapmak için.

Bu zırva cümleyi önemsemene gerek yok, içi bomboş taze olmayan geçerliliğini yitirmiş bilgiler bunlar.
Tamam ben Intel düşünüyorum AMD yi kafamdan tamamen sildim oyun için Intel hep öndeydi diye biliyorum. Zaten işlemci hızı RAM'in hızının alt sınırı diye biliyorum bende asıl RAM'ın çalışma hızı anakartın desteklediği Mhz'ye bağlı diye biliyorum. Anakart ve RAM'de OC özelliği varsa OC olur. Bide 10400f 'nin çarpan kilidi kapalı diye bişey okudum da OC ile ilgili onun dezavantajını falan pek anlamadım en iyisi alayım gitsin mi :D
@Jonathan North Sence de Intel işlemci anakart mı alayım? Amd ile daha iyi performansı ve işlemci/anakartla daha ucuza falan getirebiliyorsam Amd düşünebilirim. Ama bakıyorum Amd işlemciler 2500+ ve 3000 liraya yakın. Sence hangisi?

Son düzenleme:
@Jonathan North Sence de Intel işlemci anakart mı alayım? Amd ile daha iyi performansı ve işlemci/anakartla daha ucuza falan getirebiliyorsam Amd düşünebilirim. Ama bakıyorum Amd işlemciler 2500+ ve 3000 liraya yakın. Sence hangisi?
F/P olarak şuanda Intel daha mantıklı, her ne kadar AMD anakartlar ucuz olsa da aynı seviyede bir AMD işlemci çok uçuk fiyata satılıyor, bu bütçede Intel almanız daha iyi olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gördüğün gibi i3-10100 ile bile tek tıklamayla XMP profil desteğiyle beraber RAM'ler 3600 MHz hızına kadar çıkabiliyor, o konuda sıkıntı olmaz rahat olabilirsin. i5-10400F ise evet dediğin gibi hız aşırtma noktasında çekirdek ayarlarının çarpan kilidi kapalı olduğu için Z çipset bir anakart da olsa işlemciye ekstradan hız aşırtma yapamazsın zaten, tabii i5-10600KF olsaydı iş değişirdi 👍🏻

@Specialagent58 , şu an için Intel'le yürümen daha iyi, bütçe yeterse aslında Ryzen 5-5500 + B550'li bir seçenek de olabilir ama seni aşabilir biraz, bakmak lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Gördüğün gibi i3-10100 ile bile tek tıklamayla XMP profil desteğiyle beraber RAM'ler 3600 MHz hızına kadar çıkabiliyor, o konuda sıkıntı olmaz rahat olabilirsin. i5-10400F ise evet dediğin gibi hız aşırtma noktasında çekirdek ayarlarının çarpan kilidi kapalı olduğu için Z çipset bir anakart da olsa işlemciye ekstradan hız aşırtma yapamazsın zaten, tabii i5-10600KF olsaydı iş değişirdi 👍🏻

@Specialagent58 , şu an için Intel'le yürümen daha iyi, bütçe yeterse aslında Ryzen 5-5500 + B550'li bir seçenek de olabilir ama seni aşabilir biraz, bakmak lazım.

Galiba Ryzen 5-5500 dediğin laptopa özel bir işlemciymiş ya da ben bulamadım piyasada anladığım kadarıyla, neyse sağol bilgiler için ben şu işlemciyi alayım yavaş yavaş 10400F, hayrı dokunsun inşallah artık.

Şimdi yeni oyunlar çıkıcak Gow Ragnarök falan çıkınca bilgisayara gelir iyi ekran kartı alırım mesela i3 almam mantıksız olur en azından almışken iyisi de olsun.

Ama İ5-10400F'de işlemciye OC yapamam değil mi hocam işlemci için geçerli heralde, senin attığın B560M ile RAM'e OC yapabilirim yani?

Son düzenleme:
@Specialagent58 , evet doğru B560M ile işlemciye yapamazsın ama RAM'lerin tam hızından faydalanabilirsin elbette ki, 3600 MHz oldukça yeterli ve hızlı bir değer.

Bu arada işlemciler TR piyasasına daha adam akıllı gelmedi, şu an için Teknobiyotik'te ön siparişe açık olarak satış yapılmak üzere mevcut, tabii anakartıyla beraber i5-11400F'li bir kombin bile söz konusu olsa yine de biraz daha pahalıya geliyor Ryzen tarafı.

AMD Ryzen™ 5 5500 3.6GHz (Turbo 4.2GHz) 6 Core 12 Threads 19MB Cache AM4 İşlemci | Teknobiyotik

@Specialagent58 , evet doğru B560M ile işlemciye yapamazsın ama RAM'lerin tam hızından faydalanabilirsin elbette ki, 3600 MHz oldukça yeterli ve hızlı bir değer.

Bu arada işlemciler TR piyasasına daha adam akıllı gelmedi, şu an için Teknobiyotik'te ön siparişe açık olarak satış yapılmak üzere mevcut, tabii anakartıyla beraber i5-11400F'li bir kombin bile söz konusu olsa yine de biraz daha pahalıya geliyor Ryzen tarafı.

AMD Ryzen™ 5 5500 3.6GHz (Turbo 4.2GHz) 6 Core 12 Threads 19MB Cache AM4 İşlemci | Teknobiyotik
Ya şeye baktım da attığın B560 5000 OC anakartın DVI girişi yok yazıyor sanki bir eksiklik gibi ben şimdiki 12 senelik 1920 piksel monitörümü tek VGA girişi var o yüzden Vga to Hdmi dönüştürücüyle kullanıyorum ama ilerde bütçem yetmezse de değil Displayport, Hdmi'li bile monitör alamazsam DVI lı falan alırsam DVI kullanmam daha iyi olurdu monitor fiyatları malum. DVI'lı olan onun gibi başka anakart yok mudur ki acaba. VGA-DVI arasında çok fark yok da aslında bilemedim. Buna benzer DVI-VGA-HDMI üçüde olan anakart yoksa alayım.

@Specialagent58 , görüntü kablosunu ekran kartına bağlıyorsun zaten, anakartla alakan yok 🙂
Ahaha zaten yazarken bir şeyi karıştırıyorum gibi geldi biliyor musun :)) Doğru.
@Jonathan North Hocam şu konuya bakar mısınız, anakart 3000 Mhz veya fazlasını desteklese de işlemci 2666 Mhz falan destekliyorsa işlemci daha fazlasını okuyamaz RAM' 3600 mhz kullansa da o hızı vermez direk anakartla ilgili deği demişler (örnek olay). Kafam karıştı bunu almasam da i3 mü alsam dedim..

Son düzenleme:
@Specialagent58 , dostum sana video da attım canlı kanlı bu içi boş cümlelerin somut bir karşılığı yok, zaten o konunun çözümü olarak da söylediğime benzer bir yorum yapılmış. İstersen kafam rahat olsun dersen i5-10400F ve B560M anakart ile 3600 MHz RAM OC yapabilir miyim? şeklinde yeni bir konu açabilirsin, eminim birçok kişi benim düşündüğüm şekilde yanıt verecektir, çünkü RAM hızı limiti çipsete ve çipsetin işlemci nesillerine göre ayırmış olduğu belli limitler dahilinde maksimum hızı belirler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı