i5 3470 Sistem için SSD, anakart ve işlemci tavsiyesi

@Specialagent58 , dostum sana video da attım canlı kanlı bu içi boş cümlelerin somut bir karşılığı yok, zaten o konunun çözümü olarak da söylediğime benzer bir yorum yapılmış. İstersen kafam rahat olsun dersen i5-10400F ve B560M anakart ile 3600 MHz RAM OC yapabilir miyim? şeklinde yeni bir konu açabilirsin, eminim birçok kişi benim düşündüğüm şekilde yanıt verecektir, çünkü RAM hızı limiti çipsete ve çipsetin işlemci nesillerine göre ayırmış olduğu belli limitler dahilinde maksimum hızı belirler.
Anladım ben yine de konu açıyım ama sana inanmadığımdan değil :D İ3 olanda XMP desteğiyle RAM OC yapılabiliyor demişsin ama İ5'de onla ilgili bişey dememişsin İ5'de XMP desteği var mı peki? Seninde başını şişirdiysem affola yanlış anlama, yeni bişey almayı tantana yaptım kendime, daha önceden deneyimim olsa ve bilgili olsam böyle bişey olmaz zaten :)

@Jonathan North Hocam anakartı senin attığını düşünüyorum ama alternatif olarak bu modellerinde aralarından hangisini almam idealdir? İkiside B560. Fiyatları üç aşağı beş yukarı aynı. Bir farkları olur mu?

Bide attığım ilk linkteki olana ürün bozuk görünüyor i3 10. nesil işlemci aldım çalışmadı 11. nesil işlemci almamı söylediler demiş birisi. Alakası yoktur ürün bozuktur ama ben yine de senin attığının desteklediği işlemciler listesi falan varsa bakayım garanti olsun. Ben bulamadım bir yerde.

Son düzenleme:
B560M-A Pro veya ilk attığım PRO VDH modelini alabilirsin, ikisi de benzer zaten çok bir farkları yok. En ince detay ayrıntısına kadar incelemek istiyorsan anakartların modellerini MSI'ın resmi sayfasından details yazan kısımdan yan yana koyup inceleyebilirsin. Bu arada işlemci destek listesini de bu söylediğim yerden bakıyorsun, genelde CPU Support olarak geçer.

B560M-A Pro veya ilk attığım PRO VDH modelini alabilirsin, ikisi de benzer zaten çok bir farkları yok. En ince detay ayrıntısına kadar incelemek istiyorsan anakartların modellerini MSI'ın resmi sayfasından details yazan kısımdan yan yana koyup inceleyebilirsin. Bu arada işlemci destek listesini de bu söylediğim yerden bakıyorsun, genelde CPU Support olarak geçer.
Senin dediğini aldım hayırlısı olsun.

10100f için b560 anakart mantıksız. B410m anakart daha uygun olur. Hem m2 ssd yuvası var. Hem de giriş seviyesi olmasına rağmen 10100f için fazlası ile yeterli bir anakart. İleride 12 nesil için sadece anakart ve işlemci değiştirilebilir. Mesela 12100 ve B660m gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı