i5 3470 sisteme ekran kartı önerisi

kickergls

Hectopat
Uzun zamandır oyunlar için sistemime bir ekran kartı bakıyorum. Öyle aşırı güncel oyunları oynayayım diye de beklentim yok. Bütçem maksimum 2000 lira.

Sistem özellikleri;
  • i5 3470 3400 MHz
  • 8 GB RAM (1333 )
Ultra ya da 4K görüntü ayarlarında oynama gibi uçuk heveslerim yok.

Medium-high arasında oynasam dahi kafi. Yalnız minitower kasa olduğu için muhtemelen seçimim tek fanlılardan yana olacak.

Ben RX 570 4 GB + 600 Watt PSU+8 GB RAM takviyesi ile GTX 1060 (6 GB)+600 Watt PSU arasında kaldım.

Sizlerinde başka tavsiye ettikleri olabilir. Fikirlere açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
750 Ti bence. Bu kartlar muhtemelen darboğaz yapacak çünkü. Ve en yüksekte oynama takıntım yok demişsin. Hem de baya para artacak, kendini zorlamamış olursun.
Yanlış bilgilendirme! i5 3470'le RX 580 bile kullanabilirsin. İşlemciyi değiştirmeye değecek bir darboğaz yapmaz.

Ben de i5 3470 ve GTX 1050 TI kullanıyorum ve benim fikrimi sorarsan RX 570 + 8 GB RAM al. Çünkü 8 GB RAM yetersiz kalıyor şu zamanlar.

Örneğin FH 4 oynuyorum. Bütün ayarlar Extreme'de ve MSAA 8X'de (Sadece 2 ayar Ultra'da) 45 FPS oynuyorum ama oyun başında rahatsız edecek derecede, 2 dakika geçtikten sonra da çok rahatsız etmeyecek derecede droplar giriyor RAM yüzünden.

Ve RX 570 veya GTX 1060 neredeyse bütün oyunları 1080P Ultra'da akıcı bir şekilde oynatabilecek güçte. Ancak bu ayarlarda RAM yetersiz kalıyor. Bana sorarsan RAM takviyesi mutlaka yapılmalı.

Ben RX 570 4 GB + 600 Watt PSU+8 GB RAM takviyesi ile GTX 1060 (6 GB)+600 Watt PSU arasında kaldım.
İlk tercihiniz yani RX570 4GB + PSU + 8GB RAM takviyesi daha makul bence. 2000 lira bu parçalar için yeterli olacaktır. Hatta bütçenizi artırabilirseniz yeni kasa da alıp ekran kartı boyutuyla ilgili sıkıntınızı da giderirsiniz. İleride yeni sistem toplamak istediğinizde değiştirmenizi gerektirmeyecek malzemeler sonuçta.

Yanlış bilgilendirme! i5 3470'le RX 580 bile kullanabilirsin. İşlemciyi değiştirmeye değecek bir darboğaz yapmaz.

Ben de i5 3470 ve GTX 1050 TI kullanıyorum ve benim fikrimi sorarsan RX 570 + 8 GB RAM al. Çünkü 8 GB RAM yetersiz kalıyor şu zamanlar.

Örneğin FH 4 oynuyorum. Bütün ayarlar Extreme'de ve MSAA 8X'de (Sadece 2 ayar Ultra'da) 45 FPS oynuyorum ama oyun başında rahatsız edecek derecede, 2 dakika geçtikten sonra da çok rahatsız etmeyecek derecede droplar giriyor RAM yüzünden.

Ve RX 570 veya GTX 1060 neredeyse bütün oyunları 1080P Ultra'da akıcı bir şekilde oynatabilecek güçte. Ancak bu ayarlarda RAM yetersiz kalıyor. Bana sorarsan RAM takviyesi mutlaka yapılmalı.
Peki.

Edit: Umarım okumayı öğrenirsiniz.

750ti yi istememe nedenim:
1.si 128bit ben en az 196bit istiyorum.
2.si 2gb ram bana yeterli gelmeyecek.

Zaten bütçeyi bunları bilerek 2000 lira olarak belirlemiştim.

750ti yi istememe nedenim:
1.si 128bit ben en az 196bit istiyorum.
2.si 2gb ram bana yeterli gelmeyecek.

Zaten bütçeyi bunları bilerek 2000 lira olarak belirlemiştim.
1. İstediğiniz şey çok saçma bence, Ekran kartında Bit değeri değil Teknolojisi önemlidir ve gücü(Saf güç).

Peki.

Edit: Umarım okumayı öğrenirsiniz.
Evet düzgün okuyorum ve hala darboğaz yapabilir yazısını görüyorum.

@kickergls Yanlış düşünüyorsunuz. Kartın bit değeri performansını belirlemez. Bit değeri önemli değildir şu durumda.
Ayrıca GB'ına bakarak da kart alınmaz.

Bu konuyu biraz daha araştırmanızı öneririm. Ancak sadece bir cevap istiyorsanız yukarıda dediğim gibi 8 GB RAM+ RX 570 + PSU diyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı