i5 3470 ve R7 370 sistem GTA 5 FPS düşme sorunu

MamakMert

Hectopat
Daha fazla  
Oyun genel olarak sabit 60 FPS çalışsa da araba kazalarında anlık olarak 30 FPS aşağısına düştüğü oluyor. Bu da oyunun oynanabilirliğini azaltıyor.
Sebebi nedir? (oyun orijinal)
  • i5 3470 işlemci
  • 4 GB RAM
  • Asus R7 370 Strix ekran kartı

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun RAM. 4 GB oyunu besleyemiyor. Bende de aynı sorun vardı. 8'e yükselteceğim. Pahalı bir şey değil 200 TL.

Olay şöyle: İlk 15 dakika takılmıyor sonrasında takılmalar başlıyor.

Sizinki ısınmayla alakalı olabilir. Oynadığınız oyun nedir?

Hatırladın değil mi ? :)

MSI Afterburner ile oyun içi değerlerinin görelim.

GTA V. Sorun ısınma değil 60 dereceyi geçmiyor. GTA V oyununda memory leak sorunu vardır bilir misiniz bilmem. Oyun ilk başta 800 MB ram kullanırken artıyor artıyor 2000 MB'a çıkıyor. 4 GB RAM yetmiyor tabi.

Edit: Bu olaya memory leak mı deniyor bilmiyorum.

GTA V. Sorun ısınma değil 60 dereceyi geçmiyor. GTA V oyununda memory leak sorunu vardır bilir misiniz bilmem. Oyun ilk başta 800 MB ram kullanırken artıyor artıyor 2000 MB'a çıkıyor. 4 GB RAM yetmiyor tabi.
Bende GTA 5i 4 GB RAM ile ultrada oynuyorum ve hiç öyle bir şey yaşamadım.

Bende GTA 5i 4 GB RAM ile ultrada oynuyorum ve hiç öyle bir şey yaşamadım.
Yok hocam 4 GB RAM yetmiyor. Belki sizin RAM'lerin hızı falan iyidir bilmem. SADECE Rockstar Forumlarında bu soruna sahip olup RAM yükselterek çözen en az 100 kişi gördüm.

Hatta size şu videoyu göstereyim. FPS Drop sebebi 4 GB RAM.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Valla benim RAMlerim kaliteli olmayı bırak sürekli sorun bile çıkarıyor. 1333Mhz Corsair RAM. Ne bi' FPS drop yaşadım ne de başka bir şey. Ekran kartınız nedir?
Ekran kartım O.C. R7 240 45 FPS High ayarlar sabit oynuyorum. Ekran kartı yüzünden değil FPS'yi 10'a sabitlesem bile gene 1'e düşüyor. İllaki düşecek yani.

Dediğim gibi sorun RAM. Oyun sırasında RAM kullanımı %100 oluyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı