i5-3470 yükte 85 derece normal mi?

Ayarların hepsini High'a aldıysanız işlemcinin sıcaklığının artması imkânsız. Hangi sıcaklık programını kullanıyorsunuz? High'a aldığınızda görev yöneticisi üzerinden görebildiğiniz üzere işlemci yani CPU kullanımı ℅50-℅60 dolaylarına, GPU kullanımı da ℅90-100 civarına çıkacaktır. Ekran kartınız pasif soğutmalı değilse pek ısınmaz.

Low'da GPU %60 cpu%90 idi. High'a aldığımda GPU %90 CPU %94 oldu.

Dün belki yanlış monteledim diye çıkarıp geri taktım ve macun yeniledim, hatta kasayı kapağı açık kullanıyorum yine dereceler aynı.

Bu arada işlemcinin kendi fanını kullanmıyorum, işlemcinin kendi fanı çok küçüktü benim kendi fanım onun 2'katı falandı o yüzden kendi fanımı taktım.

Undervolt yapılabilir @erengore hocam yardımcı olacaktır o konuda.
Undervolt konusunda yardımcı olabilirim. Yükte 85 derece diyorsunuz da o işlemcinin PROCHOT sıcaklığı muhtemelen 85 ayarlanmıştır. Performansı kısılıyor olabilir. Ben de işte bu konuda size yardımcı olabilirim. Bunun için ThrottleStop kullanacağız. Dilerseniz başlayabiliriz.

Undervolt konusunda yardımcı olabilirim. Yükte 85 derece diyorsunuz da o işlemcinin prochot sıcaklığı muhtemelen 85 ayarlanmıştır. Performansı kısılıyor olabilir. Ben de işte bu konuda size yardımcı olabilirim. Bunun için ThrottleStop kullanacağız. Dilerseniz başlayabiliriz.

Başlayalım oluur.

Hangi marka termal macunu sürdünüz?

Artics MX 2019 mu öyle bir şey 7-8 ay önce aldım.

Valorant gibi bir oyunda 110 FPS alınca çok güçlü bir işlemci mi oluyor 3. nesil i5? ℅90-℅100 CPU kullanımında direk patlıyor hemen ısınıyor sorun bu, zayıf olmasının sebebi de bu. Kasada hava sirkülasyonu var mıydı acaba?

Yani kasa mini ITX 1 fan var.

Artics MX 2019 mu öyle bir şey 7-8 ay önce aldım.

Hocam böyle bir macun ise faketir.
Bu yüzden sıcaklıklar yüksek orijinal ve sahte macun arasında 8-10 derece fark oluyor.

Dosya Ekleri

• 1627642864153.png
    1627642864153.png
    227,8 KB · Görüntüleme: 36
  • 1627642882065.png
    1627642882065.png
    30,8 KB · Görüntüleme: 38
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı