Çözüldü i5 3550 RX 550 sistemde Valorant oynarken FPS düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zeuus

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
12 GB Ram
İntel İ5 3550
AMD RX550
120 GB SSD
1TB HDD
Fortnite'da 100 FPS civarı alırken FPS düşmesi yiyorum. RAM'im düşük biraz ama internette aynı sistemin testlerine baktığım zaman dropsuz oynuyorlar. Nasıl bir çözümü olabilir bunun? daha önce 8 GB RAM ile dropsuz oynamıştım, internetteki testlerde de aynı gösteriyor.
Sistem özellikleri.
8 GB RAM.
RX 550 4 GB.
Intel i5 3550.

Çözüm
MSI Afterburner ile detaylıca kullanım değerlerini gösteren görsel yolla.

RAM'i 12 GB'ye yükseltip Epic Games üzerinden başlangıç ayarlarına -useallavaıblecores yazdıktan sonra durum düzeldi sadece çok arada giriyor şimdi. teşekkürler yardımlarınız için ama başlangıç kodunu RAM'i yükseltmeden önce denemiştim sorunu asıl çözen o oldu. RAM'i PC rahat olsun diye yükselttim.
İşlemcin zayıf değil mi dostum.

Diğer oyunların hiçbirinde bu problemi yaşamıyorum. Bu yüzden kafamı karıştırıyor bu durum. GTA 5 Valorant oynuyorum GoW 2018 de bile 45-50 FPS açıyor dropsuz.

Her ikisi içinde fazla değerler.
Temizlik ve macun değişimi en son ne zaman yapıldı?

Termal macunu en son 1 ay önce değiştirdim ama Turbo modu açık işlemci de kapalıyken 75-77 derece arası işlemci de.

Diğer oyunların hiçbirinde bu problemi yaşamıyorum. Bu yüzden kafamı karıştırıyor bu durum. GTA 5 Valorant oynuyorum GoW 2018 de bile 45-50 FPS açıyor dropsuz.

Termal macunu en son 1 ay önce değiştirdim ama Turbo modu açık işlemci de kapalıyken 75-77 derece arası işlemci de.
Test videolarındaki değerler ile aynı değerleri alan henüz görmedim, sebebini bilmiyorum.
Isı şuan ana sorun gibi duruyor. Aynı zamanda işlemcin günümüz oyunları için eski.

Macunları yeniletip temizlet bilgisayarı hocam ama ben işlemciden dolayı olduğunu düşünüyorum Valorant işlemci ağırlıklı bir oyun. Ayrınca 4 GB VRAM da yeterli olmayabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı