İ5 3570 ekstrem sıcaklıklara ulaşıyor

Merhabalar. İ5 3570 işlemci kullanıyorum, stok fan ile birlikte. Bugün FIFA oynarken işlemcinin 90 dereceye çıktığını gördüm sonra endişelendim ve kasayı açtım, fanı çıkardım. Termal macun pötür pötürdü. Yaklaşık 4 gün olmuştu işlemciyi alalı ve termal macunu da o zaman sürmüştüm, markasız bir şeydi. Sonra temizledim vs termal macunu yeniledim fanı taktım ve pcyi çalıştırdım. Bu sefer oyunda 100 dereceyi gördüm, witcher 3 de 105 dereceyi gördüm. Boştayken 50 derece de vs. çalışıyordu. Sorunun kaynağı ne olabilir? Macundan şüpheliyim ben. Yardımcı olursanız sevinirim.
Kasanızın modeli nedir?

Eğer işlemciniz 100 derece üstü gördüyse bilgisayarınız kapanması gerekir.

Kaliteli bir macun alınız ve tekrar yenileyin.

Bir overclock işlemi yapıldı mı?

1.Fanda bir sıkıntı olabilir.
2.Termal macun kalitesi olabilir
3.Macun yüzeye yayılmamış olabilir veya fan tam işlemcinin üzerine sıkı sıkıya oturtulmamış olabilir
4.En düşük ihtimal anakartının mosfetleri dengesiz voltaj veriyor olabilir işlemciye bu dengesiz voltaj yüzünden aşırı ısınmalara neden olabilir

Kasa eski bir everest kasa, modelini bilmiyorum ne yazık ki. Overclock yapmadım, tek kurcaladığım şey ekran kartının fan grafiği.

Sorun termal macun gibi görünüyor, yardımlarınız için teşekkürler.

1.Fanda bir sıkıntı olabilir.
2.Termal macun kalitesi olabilir
3.Macun yüzeye yayılmamış olabilir veya fan tam işlemcinin üzerine sıkı sıkıya oturtulmamış olabilir
4.En düşük ihtimal anakartının mosfetleri dengesiz voltaj veriyor olabilir işlemciye bu dengesiz voltaj yüzünden aşırı ısınmalara neden olabilir
VRM'nin sorunlu olma ihtimali çok düşük bence. Belkide otomatik voltaj ile alakalı bir sorundur.

İşlemci sıcaklığını bu sayılarda gösterebilecek bir virüs var mıdır arkadaşlar? İşlemci sıcaklığı 60 52 arasında bir saniyeden az sürede çıkıyor, sonra 57 50 58 değişiyor çok kısa zaman aralıklarında. 100 dereceyi geçtiği halde pc kendini kapatmıyor?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı