Şuan 43 derece işlemci. O resimdeki test devam ederken görüntü aldığım resim. İşlemci sıcaklığı 43-50 derece arası seyrediyor. Adıyaman'da da sıcaklık 37 şuan.
Boştaki sıcaklığın pek bir önemi yok. Önemli olan yükteki sıcaklık. 80 dereceyi geçmedikçe sıkıntı olmaz.Şuan 43 derece işlemci. O resimdeki test devam ederken görüntü aldığım resim. İşlemci sıcaklığı 43-50 derece arası seyrediyor. Adıyaman'da da sıcaklık 37 şuan.
İşlemci ısındığı için frekans düşürmüş. Buradakiler de sorun yok diyor hey Allah'ım. İşlemci soğutucunu temizle, iyi bir macun alıp güzelce sür. Soğutucuyu tam taktığından emin ol. Stok soğutucu ise sekmanları kırılmış olabilir. Elinle hafif oynat bakalım soğutucu yerinden oynuyor mu? Eğer oynuyorsa takamamışsın demektir.
Ona dikkat etmemiştim. Yanlış bilgilendirdiysem affola.İşlemci ısındığı için frekans düşürmüş. Buradakiler de sorun yok diyor hey Allah'ım.. İşlemci soğutucunu temizle, iyi bir macun alıp güzelce sür. Soğutucuyu tam taktığından emin ol. Stok soğutucu ise sekmanları kırılmış olabilir. Elinle hafif oynat bakalım soğutucu yerinden oynuyor mu.. Eğer oynuyorsa takamamışsın demektir.
Fanı kontrol ettim. kasanın kapağı da açık. Acaba termal macunun kalitesi yüzünden mi ?İşlemci ısındığı için frekans düşürmüş. Buradakiler de sorun yok diyor hey Allah'ım.. İşlemci soğutucunu temizle, iyi bir macun alıp güzelce sür. Soğutucuyu tam taktığından emin ol. Stok soğutucu ise sekmanları kırılmış olabilir. Elinle hafif oynat bakalım soğutucu yerinden oynuyor mu.. Eğer oynuyorsa takamamışsın demektir.
Soğutucu tam oturmamış gibi. 75 derece o işlemci için yüksek bir değer. max 60-65 arası görmesi lazımdı aslında. İyicene kontrol edin derim.Fanı kontrol ettim. kasanın kapağı da açık. Acaba termal macunun kalitesi yüzünden mi ?
75 derece biraz yüksek. Benim eski i5-4460 işlemcim 68 dereceyi geçmiyordu stok fan ile. Ya termal macun doğru uygulanmamış ya da fan düzgün takılmamış.
Peki bu termal macunu alayım mi önerir misiniz? Cooler Master Htk-002-U1-Gp 2.37 Gram Beyaz Thermal Macun | En Ucuzu Akakçe.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.