i5 3570'i takınca bilgisayar açılmıyor

Furkantmz

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar ana kartım H61M-A/USB3.00. daha önce de konu açmıştım ama bu sefer sorun işlemciden diye gittim ikinci el i5 3570 buldum. Bu işlemciyi bu sefer anakarta taktığımda kasanın start tutuşuna basınca 1-2 saniye fanlar dönüyor sistem çalışmıyor. Aradan 1 dakika bile geçmeden Pentium G2030'u takıyorum sorunsuz bilgisayar açılıyor ve masaüstüne girip RDR 2 oyununu bile açıp oynuyorum ancak takdir edersiniz ki darboğazın kralı oluyor. BIOS pilini çıkarıp taktım sıfırladım yani yine bilgisayar başlamıyor 1-2 saniye fanlar dönüyor devamı yok. BIOS sürümüm güncel. Acaba işlemci mi yandı da bilgisayarı başlatmıyor bilgisi olan var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
2. el şans işidir. Ya işlemci bozuktur, ya da işlemci yanmıştır. Belki de anakartın desteklemiyordur.

Hocam desteklemese bende i5 3570S vardı 1.5 yıldır kullanıyorum. Son zamanlarda sadece 3570s i takınca ekran kartına görüntü vermeyi kesiyor BIOS'tan onun ayarını da yaptım yine olmuyor. Pentium G2030'u taktığımda sorunsuz açılıyor bilgisayar. Ama bu yeni aldığım 3570 de bilgisayarın açılmasını geçtim fanlar bile dönmüyor.

İşlemciyi nereden aldınız? Arızalı olabilir. Güncel BIOS ile açılması gerekir.

Hocam desteklemese bende i5 3570S vardı 1.5 yıldır kullanıyorum. Son zamanlarda sadece 3570s i takınca ekran kartına görüntü vermeyi kesiyor BIOS'tan onun ayarını da yaptım yine olmuyor. Pentium G2030'u taktığımda sorunsuz açılıyor bilgisayar. Ama bu yeni aldığım 3570 de bilgisayarın açılmasını geçtim fanlar bile dönmüyor.

Hocam satıcıya ulaşıp bildirdiniz mi? İşlemciniz bozuk olabilir. Bahsettiğim gibi 2. el şans işi (çürük de çıkabilir.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ürün arızalı sanırım Power'ın içindeki fan ve işlemci fanı dönse anlarım yine ama hiçbir şekilde açılmıyor. Start verince 1-2 saniye fan dönüp hemen duruyorlar.
Arkadaşlar BIOS sürümüm güncel ben bu işlemciyi taktığım da bilgisayar açılmıyor bunun sebebi bozuk olduğundan mıdır lütfen bu durumu bilen birisi yardımcı olsun. Şimdi yeni bir tane 3570 sipariş ettim bunda da çalışmazsa test videosu aldım satıcıdan bunda da çalışmazsa daha ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olun işlemci bozuk olduğu için mi kısa devre yapar gibi başlamıyor bilgisayar fanlar 1-2 saniye dönüp duruyor.
İşlemciyi nereden aldınız? Arızalı olabilir. Güncel BIOS ile açılması gerekir.
Hocam sana zahmet bir bakabilir misin?

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla işlemci sorunlu olabilir.

Anladığım kadarıyla işlemci sorunlu olabilir.

Elimdeki 3570s i takınca PCI Express yolunu kesiyor galiba ama Pentium G2030'u takınca sorunsuz açılıyor bu ikisinde de fanlar dönüyor yani PC çalışır vaziyette ama bugün aldığım işlemcide kısa devre gibi fanlar 2 saniye dönüp kapanıyor. 1.5 yıldır ben H61M-A USB 3.0'ı i5 3570S le kullandım sorunsuz. Power'dan güçmü gitmiyor diyeceğim ama G2030'la 3570'in arasında aşırı bir güç çekme durumu olamazki.
Power'da aynı Power yani 12 Volt kablosunun diğer yedeğini taktım yine aynı kısa devre yapar gibi dönmüyor fanlar. İşlemci mi kısa devre yaptırıyor acaba?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı