i5 3570k ve R9 280x tabanlı sistem

İkiside bana yeterli olacaktır diye düşünüyorum hocam. Vatanda ki 12V kanalından 540W veriyor bu bana yetecektir diye düşünüyorum. LX kaç veriyor bilmiyorum gerçi.

Single rail, dual rail olayından dolayı hocam. Yaklaşık 20 yıl önce, intel güç kaynağı standartı oluştururken bir 12v DC çıkış kablosundan maksimum 20 amper vermeyi kural olarak oluşturmuş. Ancak gelişen teknoloji ile grafik kartları yüksek güçler çekmeye başladığından 12x20=240w yetmemeye başladığından dolayı 12V gücünü tek kanaldan verme ihtiyacı oluşmuş. Ancak bu durum her ne kadar intel standartına uygun olmasada, mecburiyetten dolayı güç kaynakları tek çıkışlı olarak tasarlanıyor. Eğer grafik kartının çektiği güç 240w'tan fazla ise dual rail-çift kanallı güç kaynağı kullanabilirken, daha üzerinde ise tek kanallı yani single rail kullanmak daha iyi olur. Nihayetinde single rail en son kullanılan en kullanışlı yöntemdir. Teknik açıdan farkları yoktur.
Hocam peki çift kanalda 2 kanlada 20 amper veriyorsa bunları 12.20+20 olarakmı hesaplayacağız.

Daha fazla bilgi için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Vatandakini alsamda bi sıkıntı çıkacağını sanmıyorum o yüzden büyük ihtimal onu alacağım. Herşey için teşekkürler. Bi gelişme olursa buraya yazarım :)

İşlemci, anakart ve RAM'leri satan kişi şuan Çankırı daymış. 28'inde İstanbul'a geleceğini söyledi. İşlemciyi "Red Scorpion 2" işlemci soğutucusunu kullanarak 4.5GHz yaparak kullanıyormuş. 1 saat test etmiş program ile en fazla 70 derece olmuş. Soğutucu için 75TL istiyor.

İşlemci i7 3770K onu OC etmiş. Bütçem taş çatlasın 2000TL. İşlemci, anakart ve RAM için aklımda belirli bir fiyat yok. İ7 3770K, MSI z77a-gd55, ve 2x4GB RAM için 1000TL istiyor iyi değil mi ? Ekran kartını da yine formdan 490TL ye Sapphire R9 285 Dual-X var iyi midir ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı