i5-3579 düşük CPU frekansı

Yer
Ordu
Daha fazla  
CPU hiçbir uygulama açık değilken 3GHz dolaylarında gezerken herhangi bir uygulama açtığım anda direkt olarak 1GHz'nin altına düşüyor.

Görüntü

Arka planda buradaki gibi 2-3 uygulama açtığım anda aşırı yavaşlıyorlar. Bilgisayarı performans modunda ve güç yönetimi minimum %100 olarak kullanıyorum.

İşlemci: i5-3579 3.40GHz.
Anakart: ASUS P8B75-V.
Ekran kartı: AMD Radeon HD 7700 series.
Windows 10 64 Bit.
8 GB RAM.

CS:GO'da ana menüde 10 FPS'in üstüne çıkmıyor. LoL'de de 20-30 FPS dolaylarında dolaşıyor.
Sürücülerimin güncel olduğunu düşünüyorum fakat sorunun neden kaynaklandığını çözemedim.

Hocam işlemcinizin soğuduğuna emin misiniz? Şuanda 85 derecede çalışıyor ve 105 dereceyi (Tjmax değeri) gördüğü için işlemci kendini korumaya alıyor. Acil bir şekilde termal macun değişimi ile soğutma çözümünüzü değiştirmenizi tavsiye ederim.

Hocam işlemcinizin soğuduğuna emin misiniz? Şuanda 85 derecede çalışıyor ve 105 dereceyi (Tjmax değeri) gördüğü için işlemci kendini korumaya alıyor. Acil bir şekilde termal macun değişimi ile soğutma çözümünüzü değiştirmenizi tavsiye ederim.
Açıkçası bilgisayarı yeni açtığımda bile aynı sorun olduğundan sıcaklıkla ilgili olabileceğine pek ihtimal vermemiştim ama şimdi işlemci fanını çıkarınca aşırı tozlandığını gördüm.Belirli bir termal macun sürmem gerekir mi yoksa internetten ortalama bir macun işimi görür mü ?

Açıkçası bilgisayarı yeni açtığımda bile aynı sorun olduğundan sıcaklıkla ilgili olabileceğine pek ihtimal vermemiştim ama şimdi işlemci fanını çıkarınca aşırı tozlandığını gördüm. Belirli bir termal macun sürmem gerekir mi yoksa internetten ortalama bir macun işimi görür mü ?
İnternetten bulacağınız ortalama bir macun işinizi görecektir. Eğer Intel'in stok işlemci soğutucusunu kullanıyorsanız yine aşırı performanslı olmayan ama daha sessiz çalışan benzer tipteki modelleri tercih edebilirsiniz.

İnternetten bulacağınız ortalama bir macun işinizi görecektir. Eğer Intel'in stok işlemci soğutucusunu kullanıyorsanız yine aşırı performanslı olmayan ama daha sessiz çalışan benzer tipteki modelleri tercih edebilirsiniz.
İnternetten Cooler Master HTK-002 aldım ve elime az önce ulaştı. Ekran kartına bulaşmak istemedim ama işlemciye sürdüm ve bilgisayar yeniden doğru resmen. 10-15dk yük altında bıraktım fakat max 67°C'yi gördü. Uzun zamandır çözmeye çalışıyordum bu sorunu. Gerçekten siz de çok yardımda bulundunuz çok teşekkür ederim.

İnternetten Cooler Master HTK-002 aldım ve elime az önce ulaştı. Ekran kartına bulaşmak istemedim ama işlemciye sürdüm ve bilgisayar yeniden doğru resmen. 10-15dk yük altında bıraktım fakat max 67°C'yi gördü. Uzun zamandır çözmeye çalışıyordum bu sorunu. Gerçekten siz de çok yardımda bulundunuz çok teşekkür ederim.
Rica ederim, ne demek. Geçmiş olsun. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı