i5-3579 düşük CPU frekansı

Yer
Ordu
Daha fazla  
CPU hiçbir uygulama açık değilken 3GHz dolaylarında gezerken herhangi bir uygulama açtığım anda direkt olarak 1GHz'nin altına düşüyor.

Görüntü

Arka planda buradaki gibi 2-3 uygulama açtığım anda aşırı yavaşlıyorlar. Bilgisayarı performans modunda ve güç yönetimi minimum %100 olarak kullanıyorum.

İşlemci: i5-3579 3.40GHz.
Anakart: ASUS P8B75-V.
Ekran kartı: AMD Radeon HD 7700 series.
Windows 10 64 Bit.
8 GB RAM.

CS:GO'da ana menüde 10 FPS'in üstüne çıkmıyor. LoL'de de 20-30 FPS dolaylarında dolaşıyor.
Sürücülerimin güncel olduğunu düşünüyorum fakat sorunun neden kaynaklandığını çözemedim.

Bilgisayarınızın Windows güncelleme yaptığını kontrol eder misiniz? Daha önce benim de başıma gelmişti güncelleme yaptığı sırada performansı düşürebilir bilgisayar.

Bilgisayarınızın Windows güncelleme yaptığını kontrol eder misiniz? Daha önce benim de başıma gelmişti güncelleme yaptığı sırada performansı düşürebilir bilgisayar.
Yanıtınız için teşekkürler aslında dün güncelleme yapıyordu fakat güncelleme yokken de durum böyle.
İşlemci 0.59 GHz gibi tamamen güç tasarrufu frekansına düştüğünde CPU-Z üzerinden voltajına örnekte olduğu bakabilir ve paylaşabilir misin?

Eki Görüntüle 690840
Öncelikle yanıtınız için teşekkürler.Saçma bi şekilde frekansı o civarlara düşürmem için arkaya uygulama açmam gerekiyor.Dediğim gibi bilgisayar boştayken 3.40GHz hatta yukarısını bile görüyor fakat hiç sabit kalmıyor.
Sıcaklıklarınız ne durumda? İşlemci ısındığı için de frekans düşmesi yaşayabilirsiniz.
Yanıtınız için teşekkürler fakat sıcaklıktan dolayı olduğunu zannetmiyorum çünkü bilgisayarı açtığım andan itibaren uygulama açtığım an frekans yerleri görüyor.

Dosya Ekleri

• b.jpg
    b.jpg
    118,1 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
İşlemci direkt olarak güç tasarrufu kipine geçiyor görünüşe göre. Daha önceden böyle bir sorun yaşıyor muydunuz yoksa birden mi ortaya çıktı?

-- Düzenleme --

Tamam, sanıyorum sorunun kaynağını yaptığım araştırmalarla tespit ettim.

Intel(R) Dynamic Platform and Thermal Framework sürücüsü çöküyor olabilir. Eğer varsa şu dosyanın bulunduğu dizine giderek, dosyanın adını değiştirip, bilgisayarı yeniden başlatır mısın?
C:\Windows\System32\Intel\DPTF\DptfPolicyConfigTdp.dll

Sonuçları bildirirsen sevinirim.

Son düzenleme:
İşlemci direkt olarak güç tasarrufu kipine geçiyor görünüşe göre. Daha önceden böyle bir sorun yaşıyor muydunuz yoksa birden mi ortaya çıktı?

-- Düzenleme --

Tamam, sanıyorum sorunun kaynağını yaptığım araştırmalarla tespit ettim.

Intel(R) Dynamic Platform and Thermal Framework sürücüsü çöküyor olabilir. Eğer varsa şu dosyanın bulunduğu dizine giderek, dosyanın adını değiştirip, bilgisayarı yeniden başlatır mısın?
C:\Windows\System32\Intel\DPTF\DptfPolicyConfigTdp.dll

Sonuçları bildirirsen sevinirim.
Yanıtınız için teşekkürler.Daha önceden de yaşıyordum ama bu kadar etkilemiyordu fakat şu anda katlanılamayacak düzeyde neredeyse.Dediğiniz dosya ise maalesef yok.

@Osmancan Çağlayan Anlıyorum. O zaman sırasıyla şu adımları uygular mısınız rica etsem?

Tümlar sonrası, yeniden başlatmayı unutma. Ayrıca gelişmeleri yazarsan sevinirim.

BIOS sürümüm zaten en güncel durumda ve BIOS'tan çok anlamadığım için kurcalamaya pek sıcak bakamıyorum açıkçası çünkü yanlış bir şey yaparsam internetten de okuduğum kadarıyla pek hoş şeyler olmuyor. Diğer iki linkle ilgili ise Dynamic platform and thermal framework'ü kurmaya çalıştığımda ''Bu sistem , yazılımı yükleme gereksinimlerini karşılamıyor'' uyarısı aldım. Diğer sürücüyü ise sorunsuz kurdum fakat bir değişiklik olmadı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı