i5 4200M - 740M laptopa MacOS sürümü önerisi

Makaleler
21
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Web Yazılım
Eski laptopuma hızlandırma amaçlı Mac kurmak istiyorum, hangi sürümü kurmalıyım.

Sistemde;
  • i5 4200M
  • GT 740M
  • 12 GB RAM
  • 256 GB SSD + 512 GB HDD
Şu an Windows 10 kurulu ancak pek performans alamıyorum, PC'yi alalı neredeyse 10 yıl olmak üzere. Sıklıkla film izlemek ve ayrıca bazen programlama yapıyorum (Visual Studio Code gerekli, ağır işler değil) onun dışında PC yatıyor. Ancak Windows 10 ağır geliyor.

Hangi MacOS sürümünü kurmalıyım, en sağlıklı, hızlı ve güncel sistemi bekliyorum.

Monterey işinizi görebilir, biraz daha eski isterseniz Catalina da kurabilirsiniz. Bir de Wi-Fi ve Ethernet modelini belirtir misiniz? AIDA64 ile bakabilirsiniz.

Monterey işinizi görebilir, biraz daha eski isterseniz Catalina da kurabilirsiniz. Bir de Wi-Fi ve Ethernet modelini belirtir misiniz? AIDA64 ile bakabilirsiniz.
Hocam PC şu an tamamen formatlı, PC Lenovo Z510. Adaptörün ne olduğuyla alakalı hiç bir fikrim yok.
MacOS bence yavaşlatır Linux kur.
Linux kurma düşüncem yok hocam, teşekkür ederim.

Hocam PC şu an tamamen formatlı, PC Lenovo Z510. Adaptörün ne olduğuyla alakalı hiç bir fikrim yok.
Tamamdır hocam o zaman, ya macOS kurduktan sonra bakarsınız ya da Windows kurup önceden öğrenirsiniz. Ethernet büyük ihtimalle uyumludur ama Wi-Fi konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz, Wi-Fi kullanmıyorsanız sorun yok tabii.

Tamamdır hocam o zaman, ya macOS kurduktan sonra bakarsınız ya da Windows kurup önceden öğrenirsiniz. Ethernet büyük ihtimalle uyumludur ama Wi-Fi konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz, Wi-Fi kullanmıyorsanız sorun yok tabii.
O zaman hemen ön kurulumlu Linux kurup bir bakayım hocam.

@e.n.e.s Intel N-7260 olarak gözüküyor hocam.

Son düzenleme:
Tamamdır hocam, Wi-Fi kartınız itlwm ile çalışır.
Monterey kuracaksanız buradan imajı indirin ve USB'ye BalenaEtcher ile yazdırın. Yazma işlemi bitince OC EFI adlı bölüm oluşacak, o bölümün içindeki EFI\OC klasörüne girin ve 4. Nesil Laptop Intel Haswell HD 4600 - U isimli configin adını config.plist yapın ve BIOS ayarlarını yapıp kuruluma geçmeyi deneyin.

Tamamdır hocam, Wi-Fi kartınız itlwm ile çalışır.
Monterey kuracaksanız buradan imajı indirin ve USB'ye BalenaEtcher ile yazdırın. Yazma işlemi bitince OC EFI adlı bölüm oluşacak, o bölümün içindeki EFI\OC klasörüne girin ve 4. Nesil Laptop Intel Haswell HD 4600 - U isimli configin adını config.plist yapın ve BIOS ayarlarını yapıp kuruluma geçmeyi deneyin.
Hocam çok teşekkür ediyorum ilginiz için.

Buradaki talimatlara göre MacOS kursak ne fark ediyor, kusura bakmayın Mac konusunda oldukça bilgisizim.

Orada sıfırdan yükleme medyası oluşturmayı da anlatıyor, o yüzden daha uzun ve biraz daha uğraştırıcı. Zaten yukarıda attığım hazır yükleme medyası olduğu için oradaki işlemlere pek de gerek yok. Medya oluşturmadan sonra kextlerden ve SSDT'lerden de bahsedilmiş. İstiyorsanız oraları inceleyebilirsiniz ama gerisine pek de gerek yok. Ondan sonrasında da EFI'den bahsedilmiş, üstteki imajda hazır EFI olduğu için ona da gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı