e.n.e.s
Kilopat
- Katılım
- 14 Eylül 2020
- Mesajlar
- 9.891
- Makaleler
- 5
- Çözümler
- 155
O EFI'yi silip bu EFI ile deneyin, bu EFI'deki configler EFI\OC\config'in içinde. Oradan uyumlu configi bulup EFI\OC'ye atın ve yine aynı işlemleri yapıp deneyin.

Mimariye uygun config bulacağım onu anladım ama EFI klasörünü komple değiştireyim mi?O EFI'yi silip bu EFI ile deneyin, bu EFI'deki configler EFI\OC\config'in içinde. Oradan uyumlu configi bulup EFI\OC'ye atın ve yine aynı işlemleri yapıp deneyin.
![]()
"This version of Mac OS X not support on this platform."Evet değiştirin, eskisini tamamen silin.
Yaptım, uyumsuzluk düzeldi fakat, ilk hataya geri döndük yine.O da SMBIOS yüzünden, bu rehber ile SMBIOS'u MacBookAir7,2 ayarlayın. Eğer olmazsa MacBookPro12,1, bu da olmazsa MacBookPro13,1 deneyin.
Yapamazsanız yarın configi düzenleyip gönderebilirim.Rehber: GenSMBIOS kullanımı
Çoğu zaman hazır EFI kullanırken yapımcısı tarafından, kurulum sonrası veya öncesinde SMBIOS yenilemeniz gerektiği hakkında bir not eklenir. Bu konumuzda sizlere GenSMBIOS ile SMBIOS nasıl yenilenir veya kendiniz config yapıyorsanız nasıl oluşturulur, onu öğreteceğim. GenSMBIOS...www.technopat.net
USB'de log dosyaları mevcut. Kernel hatası veriyor, isterseniz ssde atarım.Hocam bir de hata görseli paylaşır mısınız?
Hocam "This version of Mac OS X not support on this platform." hatası verdi, önceki düzeltmeleri yaptım ancak bu EFI'deki config değişkenleri biraz farklı örneğin, SmUUID yok. Bu şekilde kaydedip boot yaptığımda aynı hatayı alıyorum.Hocam bir de hata görseli paylaşır mısınız?
Hatta paylaşmadan önce bir de Clover bir EFI ile deneyin, burada Z510 için hazırlanmış bir Clover EFI var.
![]()
GitHub - hgxvtml/Hackintosh-Lenovo-z510: Fully working hackintosh catalina with clover bootloader on lenovo z510 i5-4200
Fully working hackintosh catalina with clover bootloader on lenovo z510 i5-4200 - hgxvtml/Hackintosh-Lenovo-z510github.com
Siz yazmadan sorunu hallettim ancak bu seferde ilk aşama geçtikten sonra siyah ekranda kalıyor. Bu PC Mac kurdurmayacak bana herhalde.SerialNumber'i aşağıdaki SystemSerialNumber'e yazın, BoardSerial'i de BoardSerialNumber, Type'ı da BoardVersion'a yazın. Diğerlerini yazmanıza gerek yok.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.