i5 4200M Laptop için RAM vs SSD önerisi

Apacer ne hocam çakma markaya benziyor. Böyle SSD'leri alırsınız, sabah kalkarsınız, bir bakmışsınız SSD'nin yerinde yeller esiyor. 3 - 5 kuruş daha ucuz veya aynı fiyata az daha performanslı diye dandik marka SSD'leri alıyorsunuz sonra uğraş dur. Ben SanDisk SSD'nin beşinci yılındayım mesela.

Apacar'i bilmiyorsan daha dünyadan haberin yok belli. SanDisk'i kasttediğiniz o Plus modelleri kronik sorunlu. Onu dışında diğer modelleri bir sorunu yok zaten.

Apacar'i bilmiyorsan daha dünyadan haberin yok belli. SanDisk'i kasttediğiniz o Plus modelleri kronik sorunlu. Onu dışında diğer modelleri bir sorunu yok zaten.

120 GB olanda yazma hızı düşük onun dışında 240 ve 480 olan modellerde kronik sorun yok. Hem yazma hızı hem okuma hızı düzgün. Kronik sorun sadece 120 GB olan modelde yazma hızının 200'lerde dolaşması şeklinde mevcut ve Plus modeli dediğin dünyada milyonlarca satmış kendini ispat etmiş SSD. Apacar mı neyse onun kontrolcüsü 20 gün bile dayanmaz gümler. Haydi diyelim şanslısın, 1 yıl sonra bilgisayarında SSD yok. Buraya yazıyorum. Patladığında gelip okursun.

120 GB olanda yazma hızı düşük onun dışında 240 ve 480 olan modellerde kronik sorun yok. Apacar mı neyse onun kontrolcüsü 20 gün bile dayanmaz gümler. 1 yıl sonra bilgisayarında SSD yok. Buraya yazıyorum. Patladığında gelip okursun.

Kardeşim daha markayı ilk defa duyuyorsun üstüne SSD'leri 20 gün dayanmaz diyorsun. Bu çok şüphelendirici değil mi? Üstüne SSD'i patlayacağını mı söylüyorsun?
Bana kanıt, somut veri paylaş güveneyim.
Paylaşamıyorsan belli ki sallıyorsun. Kabul et bu kadar zor değil.

Kardeşim daha markayı ilk defa duyuyorsun üstüne SSD'leri 20 gün dayanmaz diyorsun. Bu çok şüphelendirici değil mi? Üstüne SSD'i patlayacağını mı söylüyorsun?
Bana kanıt, somut veri paylaş güveneyim.
Paylaşamıyorsan belli ki sallıyorsun. Kabul et bu kadar zor değil.

Kanıt zaten o çöp markayı ilk kez duymam. Bundan daha iyi kanıt mı olur? 😀

Senin Patriot dediğin SSD bile amazon sitesinde, aldık patladı yorumlarıyla dolu. Adı sanı duyulmadık markaların kontrolcüsü bozuluyor. Bu bilinmeyen bir şey değil. 1 sene kullan o SSD'yi, sorun çıkmasın, bunu bana ispatla, sana aynı kapasitede bir SSD ben hediye edeceğim. Sözüm söz.

Kanıt zaten o çöp markayı ilk kez duymam. Bundan daha iyi kanıt mı olur? 😀

Senin Patriot dediğin SSD bile Amazon sitesinde, aldık patladı yorumlarıyla dolu. Adı sanı duyulmadık markaların kontrolcüsü bozuluyor. Bu bilinmeyen bir şey değil. 1 sene kullan o SSD'yi, sorun çıkmasın, bunu bana ispatla, sana aynı kapasitede bir SSD ben hediye edeceğim. Sözüm söz.

Patriot duyulmadık marka mı? Markayı Türkiye'ye göre mi değerlendiriyorsun. Patriot'un üst düzey SSD modelleri var. Samsung 980 Pro ile aynı düzeyde. SSD için bir şey demiyorum fakat
Markanın bilinmedik olması markanın kötü olması anlamına gelmiyor. Senin bunun anlamanı istediğim bu.

Patriot duyulmadık marka mı? Markayı Türkiye'ye göre mi değerlendiriyorsun. Patriot'un üst düzey SSD modelleri var. Samsung 980 Pro ile aynı düzeyde. SSD için bir şey demiyorum fakat
Markanın bilinmedik olması markanın kötü olması anlamına gelmiyor. Senin bunun anlamanı istediğim bu.

Patriot için duyulmadık marka demedim ama Sandisk, Samsung vb. markalara göre daha 2. planda. Yazılarımı dikkatli okumuyorsun dostum. Patriot bile demişim. Yani bile derken, daha tutulan ve bilinen marka bile patlarken, neye güvenerek apacer diye ürünü bana savunuyorsunuz ben onu soruyorum? Patriot Burst mesela, onun bile güvenilirliği sorgulanırken apacer ne? Bugün alırsın okuma yazma hızı 100 daha yüksektir ama sabah kalkarsın makinede SSD bulamazsın. Biz bunları çevremizde gördük yaşadık. Orada 100 Patriot'da 20 tane patlıyorsa Sandisk'de 100 Sandisk'de 2 patlar.

Paranıza hiç kıymet vermiyor musunuz? Para kolay kazanılmıyor. O kronik sorunlu, bu kronik sorunlu gidip apacer falan alıyorsunuz.

Patriot için duyulmadık marka demedim ama SanDisk, Samsung vb. markalara göre daha 2. planda. Yazılarımı dikkatli okumuyorsun dostum. Patriot bile demişim. Yani bile derken, daha tutulan ve bilinen marka bile patlarken, neye güvenerek Apacer diye ürünü bana savunuyorsunuz ben onu soruyorum? Patriot Burst mesela, onun bile güvenilirliği sorgulanırken Apacer ne? Bugün alırsın okuma yazma hızı 100 daha yüksektir ama sabah kalkarsın makinede SSD bulamazsın. Biz bunları çevremizde gördük yaşadık. Orada 100 Patriot'da 20 tane patlıyorsa SanDisk'de 100 SanDisk'de 2 patlar.

Paranıza hiç kıymet vermiyor musunuz? Para kolay kazanılmıyor. O kronik sorunlu, bu kronik sorunlu gidip Apacer falan alıyorsunuz.

Tamam anlıyorum ama mevzu SSD tercihi değil de. Markaya bilinmedik diyorsun. Sırf bilinmedik diye hemen markaya kötüleyemezsin. Ürünleri için demiyorum ama bu sebepten markaya kötü demeniz zoruma gitti.
(SanDisk Ultra 3D kullanmaktayım. Ondan yana bir sorunum yok.)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı