Selamlar arkadaşlar, uzun yıllardır Lenovo Z510 kullanıyorum ancak bilgisayar o kadar hantal ki artık ömrünü doldurduğunu resmen bağırıyor. Laptopuma birkaç parça eklersem canlandırabilirim diye düşünüyorum ama bir de sizin fikrinizi alayım dedim. Harddisk taraması yapmadım daha ama harddiskin sorunlu olduğundan emin gibiyim, zira Windows'un açılıp kendine gelmesi 3-4 dk'yı buluyor. Uygulamaların simgeleri geç geliyor, programlar geç açınıp kapanıyor, ağır programlarda bilgisayar kitleniyor vs. sistemimin özelliklerini buraya yazayım;
HDD'yi taratmadan almayacağım ancak büyük ihtimalle sıkıntılı çıkacak. Şu anda 600GB alan kullanıyorum (format atmayalı uzun zaman oldu, gereksiz şeylerde var) 500GB SSD 500 GB HDD alsam yeterli diye düşünüyorum.
Siz nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz? HDD'yi gittiği yere kadar kullanmalı mı yoksa orta halli bir HDD alınmalı mı? Hangi SSD'yi önerirsiniz? SSD+HDD+RAM üçlüsü 1000TL'ye getirilebilirse alınmalı mı? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
- i5 4200U
- GT740M
- 6 GB 1600MHz DDR3 RAM
- 1TB HDD
HDD'yi taratmadan almayacağım ancak büyük ihtimalle sıkıntılı çıkacak. Şu anda 600GB alan kullanıyorum (format atmayalı uzun zaman oldu, gereksiz şeylerde var) 500GB SSD 500 GB HDD alsam yeterli diye düşünüyorum.
Siz nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz? HDD'yi gittiği yere kadar kullanmalı mı yoksa orta halli bir HDD alınmalı mı? Hangi SSD'yi önerirsiniz? SSD+HDD+RAM üçlüsü 1000TL'ye getirilebilirse alınmalı mı? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: