i5 4210H Windows 8.1'e geçmek mantıklı mıdır?

wallendorrr

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, bilgisayarım artık çok fazla kasıyor artık sistemden dolayımı bilmiyorum açıkçası bundan 2 sene önceki Windows 10 sürümünde kasmıyordu artık güncellemelerle çok fazla kasmaya başladı. Eski sürüme de artık dönemiyoruz. Acaba Windows 8.1 sürümüne dönsem mantıklı olur mu? SSD var ama kasıyor yine de PC YouTube'da bile.
Sistem özelliklerim: GTX860M, Intel Core i5 4210H, 16 GB RAM, 2.90GHz, SanDisk SSD 218 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
8.1 desteği kesildi. SSD sağlığı ne durumda? Windows 10 LTSC sürümünü denediniz mi? 11 kurup debloat etmeyi denediniz mi?

Windows 10'da kalmanızı öneriyorum Windows 8.1 sorunlu bir işletim sistemi bir sürü hatası var. Termal macunu yenilemeyi ve kasa temizliği yapmanızı öneriyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
8.1 desteği kesildi. SSD sağlığı ne durumda? Windows 10 LTSC sürümünü denediniz mi? 11 kurup debloat etmeyi denediniz mi?

Açıkçası bu cihaza SSD ben taktırmadım ne durumda bilemiyorum nasıl öğrenebilirim? LTSC sürümü hiç denemedim o ne oluyor? 11 kurmuştum fakat oda başka yollarla desteklemiyor zaten sistemim Windows 11'i. Kurduğum zamanda Valorant oynayayım dediğimde sistem hata veriyordu.

Windows 10'da kalmanızı öneriyorum Windows 8.1 sorunlu bir işletim sistemi bir sürü hatası var. Termal macunu yenilemeyi ve kasa temizliği yapmanızı öneriyorum.
Evet 6 7 ay olmuştur macunu yeniletmem ve laptopun içinide temizletmiştim.

Windows 10 önerim
Neden hocam Win 8 daha düşük sürüm değil mi? Daha az yormaz mı sistemi?

Açıkçası bu cihaza SSD ben taktırmadım ne durumda bilemiyorum nasıl öğrenebilirim?
Harddisk Sentinel üzerinden bakabilirsiniz
LTSC sürümü hiç denemedim o ne oluyor?
İşletmeler için hafifletilmiş Windows sürümü
1 kurmuştum fakat oda başka yollarla desteklemiyor zaten sistemim Windows 11'i.
TPM istediği için hata alıyorsunuz. Ve sorununuz bir diğer nedeni sıcaklıklar olabilir. 8.1 Steam olsun başka bir şey olsun 2024 Ocakta tamamen son bulacak.

Hard Disk Sentinel üzerinden bakabilirsiniz.

İşletmeler için hafifletilmiş Windows sürümü.

TPM istediği için hata alıyorsunuz. Ve sorununuz bir diğer nedeni sıcaklıklar olabilir. 8.1 Steam olsun başka bir şey olsun 2024 Ocakta tamamen son bulacak.

Peki LTSC sürümünü indirip kullanırsam daha mı iyi olur? Açık söyleyeyim PC'yi oyun için kullanıyorum.

Windows 10 kurun.
Öncelikle. Virüs koruması ayarlarına girip kapatın tüm ayarları.
programı ile Defender'ı devre dışı bırakın. Ömür ve performans törpüdüsür Defender.

Daha sonra;
script ile windows'u hafifletin gereksiz şeylerden kurtarın.

Not: Daha hafif bir antivirüs kullanabilirsiniz eset endpoint antivirüs gibi.

Sürücülerinizi güncel tutun. BIOS update gerekiyorsa yapın.

Bu sistemle Windows 8.1 kullanılmaz.

Chrome yerine Edge deneyin Youtube vs izlerken.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı