i5 4210M ve Nvidia 840M Sistem Kasma

Daha fazla  
İ5 4210 M CPU
4 GB RAM
NVİDİA 840M
500 HDD

Casper dizüstü bilgisayarım var fakat anlayamadığım bir yavaşlık var. RAM ve harddiskten şüphelensem de sizlere de danışmak istedim. League Of Legends oynarken geç hareket etme, internette gezinirken donma gibi sıkıntılar var. Düşünceleriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun birçok nedeni olabilir. İşletim sistemini güncelleyin, AV taraması yapın, gereksiz programları kaldırın. BİOS güncellemesi yapın. Malwarebytes Anti-Malware ile tarama yapın. Sonra bakalım ne olacak . RAM Ve HDD değiştirecek isen SSD almanı tavsiye ederim açılışta hızını fark edersin.

Bilgisayarı daha yeni aldığım için güvenmedim. Bütün driverları güncelledim. BIOS güncellemeyi bilmiyorum ona karışmadım. SSD aklımda zaten değiştirir isem ucuzundan bir tane SSD alacağım ama sorun nerde onu çözmem şart.

Güç ayarlarını kontrol et ya da direkt performans profilini dene.

Gerçi yeni makina ama gene de Aida64 vb. bir program ile sıcaklıkları kontrol et, yavaşlama anlarında.

HDD'i HD tune ya da kendi firmware'i ile tarat. HD tune ile taratırsan errror ve health için tarat.

Driverlar başlı başına yavaşlık sorunu yaratabilir, yani yeni makinaya en güncel driverları üretici firmalar aracılığıyla yükle, programla ya da cd ile değil.

Yeni makina ise 8.1 UEFI Windows kurmuşsundur herhalde ?

Dediğim gibi daha perşembe günü aldığım için şu ana kadar sadece driverlarını güncelledim. Sıcaklık sıkıntısı yok, metal kasa direk sıcaklığını dışarı vuruyor. Pil kısmından yüksek performansı kullanıyorum. HDD'yi taratmadım, nasıl taratacağım hakkın da bir rehber varsa link alabilir miyim ? Bir de hayır Windows 8.1 Single Languege kurulu. UEFI' de daha çok mu performans alırım?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı