i5-4210U 8 GB RAM sistem Windows'ta çok yavaş çalışıyor

Just

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben 4 yıllık bir bilgisayar kullanıyorum ama bilgisayar çok yavaş. Açılışı, uygulama çalıştırması, uygulama açarken çoğu zaman donuyor. Windows 8.1, 7, 10 hepsini denedim ama formattan hemen sonra bile yavaş oluyor. Özellikler:

Asus X555LN.
BIOS sürümü X555LN.311
Windows 7 Ultimate SP1 x64
İntel Core i5 4210U
8 GB RAM
NVIDIA GeForce 840M 2GB
750 GB HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
O sisteme Windows 7 kurman büyük hata.

SSD alıp Windows 10 kurarsan, performansın uçacaktır.
Herkesin SSD'ye verecek parası yok. Sizin sorununuz bu işte. Herkes SSD alsın herkes Windows 10 kursun. Herkes orijinal alsın. Herkes işletim sistemine 1000 TL verebilir zaten değil mi?
Merhaba arkadaşlar. Ben 4 yıllık bir bilgisayar kullanıyorum ama bilgisayar çok yavaş. Açılışı, uygulama çalıştırması, uygulama açarken çoğu zaman donuyor. Windows 8.1, 7, 10 hepsini denedim ama formattan hemen sonra bile yavaş oluyor. Özellikler:

Asus X555LN.
BIOS sürümü X555LN.311
Windows 7 Ultimate SP1 x64
İntel Core i5 4210U
8 GB RAM
NVIDIA GeForce 840M 2GB
750 GB HDD
Dostum sabit diskin yüksek hızlı olmadığı sürece sistemin yavaş açılır. Ayrıca uygulamanın çalışması zaman alıyorsa işlemcine yükseltme yapmalısın.

@Zireael14 OEM keyler bunun için var zaten. 20-30 TL gibi fiyatlara orijinal Windows sahibi oluyorsunuz.
Herkes SSD alsın dedikten sonra sabit disk yavaş olduğu için yavaş açılıyor demeniz ayrı bir ironi, i5 4210U işlemciye yükseltme yap demeniz daha ayrı bir ironi.

@Zireael14 OEM keyler bunun için var zaten. 20-30 TL gibi fiyatlara orijinal Windows sahibi oluyorsunuz.
Herkes SSD alsın dedikten sonra sabit disk yavaş olduğu için yavaş açılıyor demeniz ayrı bir ironi, i5 4210U işlemciye yükseltme yap demeniz daha ayrı bir ironi.
Kim demiş yükseltme yap diye? :LOL:
Aynı laptop'a sahibim diyorum, denedim ki konuşuyorum. Windows 10 SSD olmasa bile bu laptop'ta daha performanslı çalışıyor. Bu laptop'a Windows 7 desteği yok. Windows 8.1 ile çıktı zaten.

Ekleme: Gördüm şimdi kusura bakmayın. :)

Herkesin SSD'ye verecek parası yok. Sizin sorununuz bu işte. Herkes SSD alsın herkes Windows 10 kursun. Herkes orijinal alsın. Herkes işletim sistemine 1000 TL verebilir zaten değil mi?
Bi dövmediğiniz eksikti, bence yorum yapmadan önce sinirlerinizi yatıştırın, ne dersiniz?

O zaman yapacak bir şey yok. Ben nasıl hızlandırılacağını söyledim. O bilgisayar da muhtemelen Windows 8.1 ile gelmiş ve Windows 10'a ücretsiz yükseltilebilir bir bilgisayar.

Öfkenizi başka bir yerde bırakın lütfen, burada yazmadan önce. Yaptığın ironi de şahane gerçekten.

Bi dövmediğiniz eksikti, bence yorum yapmadan önce sinirlerinizi yatıştırın, ne dersiniz?

O zaman yapacak bir şey yok. Ben nasıl hızlandırılacağını söyledim. O bilgisayar da muhtemelen Windows 8.1 ile gelmiş ve Windows 10'a ücretsiz yükseltilebilir bir bilgisayar.

Öfkenizi başka bir yerde bırakın lütfen, burada yazmadan önce.
Sizin düşünceniz öyle ve ben bunu belirtiyorum nesi sinir bunun? :D
Ayrıca ücretsiz yükseltme bitti diye biliyorum.
İroni yapmıyorum ve yükselt demedim. Yükseltme yapmalısın sorun buysa dedim. Ve de aralarında hız farkı olan HDD'ler de var. Bence sen boş boş yorum atıyorsun şimdi. Aa dur tahmin edeyim. Hani ben şimdi boş boş yazdım ya birazdan uygunsuz üslup diye ceza alacağım :D

Sizin sorununuz bu işte.
Sorunumuzu daha düzgün bir dille açıklamayı deneyin.

Ben kullanmadığım, test etmediğim bir şeyin tavsiyesini vermem. O donanımları da birebir kullanım, o işlemcinin de bir üst modelini her gün kullanıyorum. Windows için gayet güçlü bir işlemci. Bilgisayarın yavaşlığının sebebini artık anlayabilecek kadar tecrübeli olduğumu düşünüyorum.

Laptop HDD'leri inanılmaz yavaş oluyor. 7200 RPM HDD alması sorunu bir nebze çözer ama o da parayla sonuçta, değil mi? Onun yerine DVD sürücüsüne HDD'sini takıp yanında da SSD alsa gayet hızlı bir sistem olur. Nereden mi biliyorum? Kullandım çünkü.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı