İ5 4210U RAM Upgrade

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Herkese merhaba dostlar. Bilgisayarımda şu an 4 GB DDR3L RAM bulunmaktadır. Şimdi ben bu bilgisayara 4 GB daha RAM alsam markaları aynı olması zorunlu mudur? Bir de örnek olarak 4 GB DDR3L 800 MHz olan bir RAM DDR ibaresinden dolayı (açılımını bilmiyorum) MHz 1600'e mi çıkar? Şimdiden teşekkür ederim.
Sistemim:
  • İntel Core i5 4210u
  • Nvidia GeForce GT840m
  • 4 GB DDR3L 800 MHz RAM (1600'lük RAM alsam sıkıntı çıkarır mı?)

Şöyle söyleyeyim eğer ki 1600 MHz RAM alırsanız 800 yanına, 1600 MHz olan 800'de çalışır. Yani düşürür frekans hızını. Tabi DDR3L'de aynı durum geçerli mi bilmiyorum fakat tahminen aynı şekildedir

Öncelikle 800mhz olduğunu sanmam. Cpu-z ile bakınca 800 veya 798.1 yazıyorsa o 1600mhz demektir. En iyisi notebook marka ve modeliyle beraber bir kaç tane cpu-z ekran görüntüsü atmanız olacaktır. O zaman size yardımcı olabiliriz.

Arkadaşlar Ram bilgileri burada.

Öncelikle 800mhz olduğunu sanmam. Cpu-z ile bakınca 800 veya 798.1 yazıyorsa o 1600mhz demektir. En iyisi notebook marka ve modeliyle beraber bir kaç tane cpu-z ekran görüntüsü atmanız olacaktır. O zaman size yardımcı olabiliriz.
Ekran Görüntüsü (16).png

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (16).png
    Ekran Görüntüsü (16).png
    324,9 KB · Görüntüleme: 221
Bilgisayarınızın üstündeki RAM 1600 MHZ CL11 değerlerine sahip. Aynı değerlere sahip RAM alıp takarsanız sorun çıkmayacaktır.

Ayri marka olmasi onemli degil calisir. Ama anakartlarin ram destekleri vardir nadir durumlarda bellegi tanimama durumu olabilir yaygin kullanilan markalardan almaniz bu riski en aza indirir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı