i5 4440 sisteme ekran kartı önerisi

Bütçe
1000-1200tl

Tralunqs

Kilopat
Daha fazla  
  • Intel i5-4440 3.10GHz
  • 8 GB RAM
  • ASUS H81M-C anakart
Sistemim bu, yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum aklımda RX 580 var.
Düşünceleriniz nelerdir uyumlu mu, değiştirmem gereken parçam var mı veya bir ekran kartı öneriniz var mı? Bütçem 1000-1200 TL civarı.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 580 iyi bir seçim. Bütçeyi çok az daha artırabilirseniz bu modeli öneririm:

Sistemimle her hangi bir sorun yaşamam öyle değil mi ? Yükseltmem gereken bir parçam yok alıp kullanabilirim. Ve evet bu modeli daha önce de duymuştum muhtemelen bunu alırım teşekkür ederim.

İşlemciniz yeni oyunlarda sorun çıkaracaktır. RX 580 alabilirsiniz fakat Battlefield 1 gibi oyunlarda 64 kişilik sunucularda 60 FPS altına düşersiniz. Oyun amaçlı varsayıyorum. Çoğu oyunda ortalama 60-70 FPS alabilirsiniz en kötü yine de. Battlefield gibi oyunlar işlemci katili ama Six Siege gayet normal 100 FPS verebilir. Güç kaynağınız nedir?

İşlemciniz yeni oyunlarda sorun çıkaracaktır. RX 580 alabilirsiniz fakat Battlefield 1 gibi oyunlarda 64 kişilik sunucularda 60 FPS altına düşersiniz. Oyun amaçlı varsayıyorum. Çoğu oyunda ortalama 60-70 FPS alabilirsiniz en kötü yine de. Battlefield gibi oyunlar işlemci katili ama Six Siege gayet normal 100 FPS verebilir. Güç kaynağınız nedir?
Daha çok single player oyunlar oynamak var aklımda zaten. Daha sonra çok oyunculu oyunlara geçicek olursam işlemcimi değiştirmek aklımda olucak bundan sonra teşekkürler. Değiştiricek olursam ryzen 5 2600 nasıl olur sizce?
Güç kaynağım Platooon PL-9256 200W

O güç kaynağı yetersiz gelecektir. En az 450-500W bir şey almanız gerekiyor. İstediğinizi seçin ve burada paylaşın. Kötüyse başka öneririm. Şahsen, 500-600W alıp, sonraki sistem yükseltmelerinde de kullanırdım. İşlemci olarak, Ryzen 3600 daha iyi bir seçim olacaktır. Ryzen 2600 da fena değil eğer 3600’ün fiyatı çok geliyorsa. O işlemciyi alınca, anakart ve bellek de değiştirmeniz gerekecek.

O güç kaynağı yetersiz gelecektir. En az 450-500W bir şey almanız gerekiyor. İstediğinizi seçin ve burada paylaşın. Kötüyse başka öneririm. Şahsen, 500-600W alıp, sonraki sistem yükseltmelerinde de kullanırdım. İşlemci olarak, Ryzen 3600 daha iyi bir seçim olacaktır. Ryzen 2600 da fena değil eğer 3600’ün fiyatı çok geliyorsa. O işlemciyi alınca, anakart ve bellek de değiştirmeniz gerekecek.
Dediğim gibi single player oyunlarda (The Witcher 3 Wild Hunt, Elder Scrolls Skyrim, Rise of the Tomb Raider, RDR2 gibi oyunlar oynamak istiyorum) oyun zevkimi uygun noktada tutar mı RX580 ile şu an ki sistemim?

The Witcher 3 için 80-90 FPS altına inmezsiniz diyebilirim. Novigrad bölgesinde ve kalabalık yerlerde FPS düşebilir. Skyrim’de 60 FPS kilidi var ve stabil 60 alırsınız. Tomb Raider’da bir sorun olmaz. Shadow of the Tomb Raider oynarsanız da şehirde 40-50 FPS alırsınız ama onun dışında 60 FPS üzeri olur. RDR 2 de yer yer 60 FPS altına düşecektir. Genellikle, tatmin olabilirsiniz. Güç kaynağınızı yine de değiştirmek zorundasınız.

The Witcher 3 için 80-90 FPS altına inmezsiniz diyebilirim. Novigrad bölgesinde FPS düşebilir. Skyrim’de 60 FPS kilidi var ve stabil 60 alırsınız. Tomb Raider’da bir sorun olmaz. Shadow of the Tomb Raider oynarsanız da şehirde 40-50 FPS alırsınız ama onun dışında 60 FPS üzeri olur. RDR 2 de yer yer 60 FPS altına düşecektir. Genellikle, tatmin olabilirsiniz. Güç kaynağınızı yine de değiştirmek zorundasınız.
Çok teşekkür ederim gerçekten sağolun harika yardımcı oldunuz. Son 2 isteğim olucak biri açtığım diğer konuya da bi bakmanız olacak :D diğeri ise normal olarak güç kaynağı önerisi.Tekrardan çok teşekkürler.
Konu linki : https://www.technopat.net/sosyal/konu/hesapli-bir-sistem-toplama-tavsiye-noktasi.808054/

Önemli değil. Attığınız bağlantıda, konu bulunamadı diyor. Güç kaynağı için bütçeniz nedir?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı