i5 4460 Sistem ile RX 570 Uyumu

Binen yük artmıyor yanlış bilgilendirmeyelim, vazgeçin şu tabirden. Aksine bazı ayarlar düşürülerek işlemci yükü azaltılabilir. Görüş mesafesi, görüş açısı, model detayları, efektler gibi.
Tüm ayarları düşüğe çektiğinde işlemciye yük biniyor dediğiniz doğru ben bazı ayarlardan bahsetmiyorum. Misal dediğiniz Arma 3 için çok iyi oluyordu.

Binmiyor efendim, sizin ne amaçla biniyor dediğinizi anlıyorum ama yanlış anlaşılıyor.
Örnek veriyorum yüksek ayarlarda 50 FPS alırken işlemci %50 kullanılıyorsa, düşük ayarlarda 90 FPS alırken %90 kullanılıyor işlemci. Yük biniyor sanılan olay bu.
Darboğaz yapan sistemde ayarları yükseltince daha fazla performans alacağını sanıyor bazı kesim o yüzden diyorum.

Binmiyor efendim, sizin ne amaçla biniyor dediğinizi anlıyorum ama yanlış anlaşılıyor.
Örnek veriyorum yüksek ayarlarda 50 FPS alırken işlemci %50 kullanılıyorsa, düşük ayarlarda 90 FPS alırken %90 kullanılıyor işlemci. Yük biniyor sanılan olay bu.
Darboğaz yapan sistemde ayarları yükseltince daha fazla performans alacağını sanıyor bazı kesim o yüzden diyorum.
Benimde dediğim şu yüksek ayarlarda zaten %90 -%100 civarı kullanılan işlemci yani darboğaz oluşturan işlemci tüm ayarları düşürdüğünde dahada beter olup drop atmaya başlıyor oyuna. Bizzat RX 580 - i3 8100 kombinasyonunda kendim tecrübe ettim ordan burdan görüp yazmıyorum bunu.
Sizin söylediğiniz durum zaten darboğaz oluşmayan durum. Yüksekte %50 kullanılıyorsa işlemci düşüğe çekilip dahada yüksek FPS değerlerine ulaşılabilir. Ya ben anlatamadım kendimi yada biz anlaşamadık :D

Sistemime bu kartı almayı düşünüyorum son olarak. Mantıklı bir karar mıdır sizce?

Sistemime bu kartı almayı düşünüyorum son olarak. Mantıklı bir karar mıdır sizce?

Sapphire nitro+ daha fazla güç tüketiyor ve asustan 40mhz daha yüksek. Asustan fazla güç tüketiyor diye asus seçmeye karar verdim. Ayrıca ilk başlıkta belirtmemişim 600 w güç kaynağı var kasamda. 600w yetecektir diye tahmin ediyorum ama sorun yaşatır mı?

Son düzenleme:

Sapphire nitro+ daha fazla güç tüketiyor ve asustan 40mhz daha yüksek. Asustan fazla güç tüketiyor diye asus seçmeye karar verdim. Ayrıca ilk başlıkta belirtmemişim 600 w güç kaynağı var kasamda. 600w yetecektir diye tahmin ediyorum ama sorun yaşatır mı?
40-50 mhz de olmayı versin. Ben Sapphire modellerini kalitesiz buluyorum linç edecek arkadaşlar etmesin benim görüşüm bu. Yalnız bu modelde backplate yok haberin olsun.

40-50 mhz de olmayı versin. Ben Sapphire modellerini kalitesiz buluyorum linç edecek arkadaşlar etmesin benim görüşüm bu. Yalnız bu modelde backplate yok haberin olsun.
Backplate nedir hocam?
Biraz baktım hocam işlevine. Sanırım yanan kartımda yoktu backplate. Bunda da olmaması beni mağdur etmeyecektir diye tahmin ediyorum.

Backplate nedir hocam?
Biraz baktım hocam işlevine. Sanırım yanan kartımda yoktu backplate. Bunda da olmaması beni mağdur etmeyecektir diye tahmin ediyorum.
Bir eksisi yok zaten sadece görüntüye önem veriyorsan direk PCB'nin gözükmesi pek hoş durmuyor şahsen beni rahatsız ediyor.
Backplate nedir hocam?
Bence asusun en güzel kartı bu model çok yakışıklı ama neden önem vermiyorlar anlamıyorum. Eğer bu modelin arka plakası olan bir RTX serisi kartı çıksa direk alırım çok güzel bence :D

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı