İ5 4460 sistem vs FX8320 sistem

Hangi bilgisayarı almalıyım ?

• 1

Oy: 1 25,0%
  • 2

Oy: 0 0,0%
  • Bilgisayar topla.

Oy: 3 75,0%

• Oy verenlerin toplamı
    4

sametargent

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi günler dilerim, arkadaşlar bilgisayarım eskidiğinden dolayı yeni bir bilgisayar almaya karar verdim. Alacağım bilgisayarın beni uzun zaman götürmesini istiyorum. Çokta sosyal bir insan değilim yani oyun oynamayı seviyorum. Her ne kadar araştırma yapsam da bir sonuca varamadım. Sizlerin de yardımlarıyla birini seçmeyi düşünüyorum ya da aynı fiyata toplamayı düşünüyorum.
  1. İ5-4460 4gb Zotac 16gb Ram Oyun Bi̇lgi̇sayar 192 - n11.com
  2. NOVA AMD FX-8320 Oyun Bilgisayarı, Fiyat: 3.064 TL

Bu iki bilgisayardan hangisini seçmeliyim ? Hangisinde daha iyi performans elde ederim ? Yoksa bilgisayar toplamalıyım ? Yardımlarınız için teşekkürler, iyi günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Skylake i5 al fx ucuzdur ama elektirik faturası arayı kapatır ve çok ısınır bence novada pc topla kendin hazır toplanmış alma

Skylake i5 al fx ucuzdur ama elektirik faturası arayı kapatır ve çok ısınır bence novada pc topla kendin hazır toplanmış alma
Skylake i5'in FX 8320 den daha performanslı olduğu aşikar ama elektrik faturasıyla arayı kapatır ne demek. :) Siz işlemcilerin TDP değerlerini çok yanlış anlamışsınız.

Asıl konuya gelirsek hazır bilgisayar almayın hocam. Bütçenizi belirtin liste çıkaralım kendiniz toplayın ya da ücretsiz toplama hizmeti veren yerlerde istediğiniz parçalarla toplatın.

Skylake i5'in FX 8320 den daha performanslı olduğu aşikar ama elektrik faturasıyla arayı kapatır ne demek. :) Siz işlemcilerin TDP değerlerini çok yanlış anlamışsınız.

Asıl konuya gelirsek hazır bilgisayar almayın hocam. Bütçenizi belirtin liste çıkaralım kendiniz toplayın ya da ücretsiz toplama hizmeti veren yerlerde istediğiniz parçalarla toplatın.
Fx işlemcilerin daha çok elektirik çektiği ortada amd fx 6300 250 w çekerken i3 6100 55 w çekiyor.

İki sistemin de artık alınmayacağını düşünüyorum. 3000 TL'ye Skylake DDR4 bir sistem toplanabilir, bu yüzden i5-4460 almak mantıksız diye düşünüyorum. FX işlemciler zaten çöp. Ben yine de bir sistem kurdum. Buyrun.
AnakartMSI B150M PRO-VDH
İşlemciIntel Core i5-6400
Ekran KartıMSI R9 380 GAMING 2G
Bellek8GB HyperX FURY Black Kit 2666MHz CL15
DepolamaSeagate 3.5″ 1TB Barracuda 7200 RPM
KasaZalman Z3 Plus 600le
Güç KaynağıKasaya dahil 600W
MonitörASUS 21.5″ VS229NA
Fiyat2.921 TL
[TBODY] [/TBODY]

Bir de bu sisteme SSD eklerseniz 3000 TL'ye tamamlamış olursunuz.

Fx işlemcilerin daha çok elektirik çektiği ortada amd fx 6300 250 w çekerken i3 6100 55 w çekiyor.
Onlar işlemcinin yaydığı ısı değerleridir. Bahsettiğiniz işlemciden bir miktar fazla enerji tüketebilir ama bu cep yakacak bir miktar değildir. Güç tüketimine dikkat etmek bizler gibi ev kullanıcıları için değil şirket gibi aynı anda çok sayıda bilgisayarların kullanıldığı yerler için geçerlidir. Yani FX 8320 alırsanız elektrik parasıyla birlikte İ5 parası ödemezsiniz.

Dipnot: FX 6300 TDP değeri 95w, i3 6100 TDP değeri ise 51w'tır. 250w falan değil yani.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı