"Sistem özelliklerimle OPENBETA da iken ultrada 80 FPS üzeri oynuyordum fakat şimdi lowda 50 fps üstüne çıkmıyor"
Anahtar cümle bu, BF1 güncellemeler ile inanılmaz derece'de işlemci yiyen oyun haline dönüştü. Herkes şunu kabul ediyor Openbeta'da iken oyun optimizasyonu çok iyi idi, i5 işlemci ile sıkıntısız oynanabiliyordu. Bende o dönem Openbeta'ya katılıp test etmiştim gerçekten de 4690k ve Gtx 950 ile high ultra karışık 60 fps alıyordum, işlemci kullanımı ise gayet iyi seviyede idi, sonradan çıkan güncellemeler ile oyun oynanmaz noktaya geldi, İ5'ler bile yetersiz kalıyor. Harita'dan harita'ya değişmekle birlikte işlemci kullanımı %100'ü görüyor. Mesela imzamda ki sistem ile Amiens haritasında işlemci kullanımı %100'ü buluyor ve hiç düşmüyor ama Sinai Çölünde işlemci kullanımı %60 %70 civarı
Bunların Dışında sisteminize 8 Gb ram daha ilave edersiniz, oyunu biraz daha rahat oynayabileceğinizi düşünüyorum. 8 Gb ram ile benzer sorunlar yaşayan kullanıcılar da var. Oyun anında anlık monitoring yaparak ram kullanımını takip edin. Ram kullanımı 7 Gb ve üzerini geçiyorsa bu da sıkıntı yaratır.
İşin özü Şu BF1 adam akıllı sorunsuz oynamak istiyorsanız AMD ryzen veya İ7 işlemci ve mutlak 16 Gb ram şart. Bunları yapamam derseniz DİCE'ın bu duruma çözüm bulmasını bekleyeceğiz.