tapdig
Hectopat
Daha fazla
Durup dururken ekran siyah oldu. Bilgisayarı kapattım tekrar açtım yine aynı sorun. Dedim herhalde Windows'tan kaynaklı. Diski taradım, format attım, güvenli modda açtım, RAM'leri çıkardım, BIOS'u resetledim yine olmadı. Sonra donanımsaldır dedim ve ekran kartını ikinci PCIe slotuna taktım. Bu sefer açıldı. Bu arada formattan sonra da açılmıştı ancak video driverı yükleyince enteresan şekilde yine siyah ekran oldu. Her iki slot aynı durumda. Anakarttan olduğunu düşünüyorum ki hala şüpheliyim. Ekran kartı arızası daha olası geliyor. Ubuntu'yu flash diskten açtığımda da ekran donup kalıyor.
Şimdi sorun PCIe slotlarında mı yoksa benim ekran kartımda mı? PCIe slotlarını nasıl test edebilirim? Ekran kartının arızalı olduğunu bu durumda nasıl öğrenebilirim? Elimde başka ekran kartı ya da anakart yok. 7-8 saattir bununla uğraşıyorum.
Şimdi sorun PCIe slotlarında mı yoksa benim ekran kartımda mı? PCIe slotlarını nasıl test edebilirim? Ekran kartının arızalı olduğunu bu durumda nasıl öğrenebilirim? Elimde başka ekran kartı ya da anakart yok. 7-8 saattir bununla uğraşıyorum.
- Gigabyte GA B85 HD3
- Asus R7 265
- i5 4460
Son düzenleme: