i5 4460 ve Ryzen 3 2200G sistemlerde GTX 1050 Ti performans farkı

Hiçbir şey yapma sistemin bence gayet yeterlidir. Diğeri 300 FPS üstüne çıkıyor diye sistem değiştirilmez bana saçma geliyor. Oyun oynanmayacak seviyede mi bana kalırsa değil. O zaman değişiklik yapmak fuzuli masraftır. Hem alacağın sistemin 1 ay sonra performans düşüklüğü yapmayacağının da garantisi yok. Belki de sorun yazılımdadır.
Haklısınz CS:GO oyununda 150 fps bile yeterli ama o bilgisayarın genel olarak oyunlarda daha performanslıı olması biraz kötü.
İ5-4460 RYZEN 2200G den daha iyi normalde. MSI afterburner ile CPU ve GPU kullanımı kontrol eder misin ? Bakalım hangisi zorlanıyor.
Eve ulaşınca değerleri atarım.

Ekran kartı ve işlemci dışındaki takviyelerin hiç biri sana çok fazla FPS kazandırmayacaktır. Bence sabredip ileride sistemi upgrade edebilirsin. Önce DDR4'e geçersin daha sonra ise maddi imkanların el verdiğince işlemcini ve dolayısıyla anakartını değiştirirsin. Acele etme, bu işi uzun vadeye yayabilirsin. 6 ay mı? 1 yıl mı?
fark etmez, elindeki sistem seni zaten saydığım zaman zarfları boyunca rahat bir şekilde götürecektir.

İ5-4460 RYZEN 2200G den daha iyi normalde. MSI afterburner ile CPU ve GPU kullanımı kontrol eder misin ? Bakalım hangisi zorlanıyor.
i5-4460 ve GT 1030 ile aynı ayarlarda 180-300 arası FPS alıyorum. RAM 12 GB (2 tane 4 GB ve 2 tane 2 GB) ve 1600MHz de çalıyor.
Dediğim gibi bir problem olması lazım.
Ekran kartı ve işlemci dışındaki takviyelerin hiç biri sana çok fazla FPS kazandırmayacaktır. Bence sabredip ileride sistemi upgrade edebilirsin. Önce DDR4'e geçersin daha sonra ise maddi imkanların el verdiğince işlemcini ve dolayısıyla anakartını değiştirirsin. Acele etme, bu işi uzun vadeye yayabilirsin. 6 ay mı? 1 yıl mı?
fark etmez, elindeki sistem seni zaten saydığım zaman zarfları boyunca rahat bir şekilde götürecektir.
İşlemci alabilirim i7 4790k ama yeni nesil bir Anakart, ram ve işlemci daha mı sağlıklı olur? Benchmark skorlarına baktım i5 4460 6800 civarı i7 4790k 11000 civarı sizce eski nesilden devam edip işlemciyi 1 ay içinde upgrade mi edeyim yoksa 7 8 ay içerisinde yeni nesil işlemci ram ve anakarta mı geçeyim?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    54,9 KB · Görüntüleme: 59

İşlemci alabilirim i7 4790k ama yeni nesil bir Anakart, ram ve işlemci daha mı sağlıklı olur? Benchmark skorlarına baktım i5 4460 6800 civarı i7 4790k 11000 civarı sizce eski nesilden devam edip işlemciyi 1 ay içinde upgrade mi edeyim yoksa 7 8 ay içerisinde yeni nesil işlemci ram ve anakarta mı geçeyim?
Kesinlikle 7-8 bekleyebilirsiniz. Amacınız sisteminizi güncellemek sonuç olarak, aciliyetiniz yok. I7 4790k alacağınıza 8.nesil işlemci ile sistem toplarsınız. Üstelik ucuz anakartlar da çıktı.

CS de sistemin hic zorlanmiyor zaten birde PUBG de dener misin ? Birde bu CS de FPS droplari ne zaman giriyor adami tararken falan mi ozellikle olum macinda ?

Unlost'un orda 500fps almasının nedeni cfg ve oyun ayarlarının hepsini low'a çekmesidir.
Ayarları n düşüğe alıp dene, bu şekilde benzer bir performans alabilirsin diye düşünüyorum.

Bana göre Unlost'un sisteminde gereksiz masraflar ve sistem dediğiniz gibi O.C'lu olarak geliyor. Bu sistem O.C'lu halde en fazla 2 sene götürür. Bence biraz daha bekleyip 8. Nesil Intel alın veya çıkacak olan Ryzen serisini bekleyin.

Yakın zamanda yeni ekran kartları ve yeni ryzen işlemciler gelecek kesin tarih olmasa da, beklemeniz çok daha iyi olacaktır. Unlost'un topladığı sistem mucize falan değil 3K bütçe ile 1050Tİ kartlı güzel sistem toplanabilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı