I5 4570 ve GTX 1050 TI Sistem GTA 5 Kasma Sorunu

Boylen

Hectopat
GTA 5'te kasma sorunum var. Bilgisayarımda i5 4570 işlemci, GTX 1050 Ti ekran kartı ve 8 GB RAM var. İnternetten izlediğime göre bu bilgisayara yakın özellikteki hiçbir bilgisayarda böyle bir sorun yok. FPS düşük değil ama sürekli donuyor, ayarları en düşüğe getirdiğimde de aynı, en yüksekte de aynı. Aklıma gelen bir seçenek; şu an bilgisayarımda yüklü olan GTA 5 dosyasını daha önce format atmak için Steam yedekleme kullanarak yapmıştım. Acaba format attıktan sonra yedeği yüklerken bir sorun mu oldu? Eğer öyleyse baştan yükleyebilirim. Bu arada sırf bunun için işlemci değiştirdim. Acaba kullandığım işlemciye benden önceki sahibi overclock mu yaptı diye yeni bir i5 4.nesil aldım ama hala sorun var.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'den kaynaklı olabilir. 1x8 GB olarak mı yoksa 2x4 GB olarak mı kullanıyorsun? Dual Channel'da kullanmıyorsan sahip olduğun RAM'den bir tane daha alıp Dual Channel'da kullanmanı tavsiye ederim. Ciddi FPS artışı sağlıyor ve donmalarında önüne geçebilir. 8GB RAM GTA V için gayet yeterli. Fakat eğer RAM'leri 2x4 olarak kullanmıyorsanız RAM almadan önce sorunun yedekleme işleminden sonra olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Boşuna RAM'e para vermeyin sonra :).

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı