i5 4570'den i7 4790'a geçmek mantıklı mı?

Bütçe
1300

cem9511

Hectopat
Daha fazla  
RAM
4+4 8gb ddr3 1333mhz
Anakart
ASUS H81 MK
ASUS H81 MK anakartım var RX 570 4 GB ekran kartım var. Elimde i5 4570 var ETS 2 Valorant ve Battlefield 1 gibi oyunlar oynuyorum. Sizce i7 4790'a geçmek mantıklı mı nasıl bir fark oluşur?
NOT:en çok ets oynuyorum şuanki haliyle çalışıyor sorunsuz oyun konsolumda var birçok yeni nesil oyun ordan oynanıyor sizce masrafa girmeme gerek var mı?

Son düzenleme:
ASUS H81 mk anakartım var RX 570 4 GB ekran kartım var. Elimde i5 4570 var ETS 2 Valorant ve Battlefield 1 gibi oyunlar oynuyorum. Sizce i7 4790'a geçmek mantıklı mı nasıl bir fark oluşur?

Çok bir fark oluşmaz bence nesil olarak aynılar hemen hemen ama çalışma iş parçacıkları falan değişebilir.

ASUS H81 MK anakartım var RX 570 4 GB ekran kartım var. Elimde i5 4570 var ETS 2 Valorant ve Battlefield 1 gibi oyunlar oynuyorum. Sizce i7 4790'a geçmek mantıklı mı nasıl bir fark oluşur?
Geçilmez AM4 anakart alıp AM4 işlemciye geçmeni öneririm aynı işlemciyi kullandım ve anakartın Max 4. Nesil destekliyordur bence rezalet çünkü alacağın işlemci 4. Nesilde en yükseği ancak işlemciyi tekrar yükseltmek istediğinde tekrar ekstra masrafa gireceksin.

Çok bir fark oluşmaz bence nesil olarak aynılar hemen hemen ama çalışma iş parçacıkları falan değişebilir.
Anladım teşekkür ederim

FPS farkı olacaktır değer, eğer ki sistemi değiştirme yükseltme şansınız yoksa.
Teşekkür ederim

Net fark eder ama değer mi dersen o ekran kartıyla emin değilim. Yatırım yapılmaz.
Yani en çok ets oynuyorum işlemci değiştirmek mantıksızmı olur?

Geçilmez AM4 anakart alıp AM4 işlemciye geçmeni öneririm aynı işlemciyi kullandım ve anakartın Max 4. nesil destekliyordur bence rezalet çünkü alacağın işlemci 4. nesilde en yükseği ancak işlemciyi tekrar yükseltmek istediğinde tekrar ekstra masrafa gireceksin.

Anladım teşekkür ederim ben en çok ETS oynuyorum sence masrafa girmeme gerek var mı sadece arada bir video izlemek ve ETS oynamak için açıyorum PC'yi böyle kalsınmı.

Anladım teşekkür ederim

Teşekkür ederim

Yani en çok ets oynuyorum işlemci değiştirmek mantıksızmı olur?

Anladım teşekkür ederim ben en çok ETS oynuyorum sence masrafa girmeme gerek var mı sadece arada bir video izlemek ve ETS oynamak için açıyorum PC'yi böyle kalsınmı.
Hocam i5 ile yetiyorsa değişmemnin manası yok zaten i7 e geçiceksin farkıda olacak yeetcektir paranız cebinizde kalsın ileriye dönük istiyorsanız AMD serisine geçin uygun.

Parası önemli o işlemcinin 2 sene önce ₺1000-1500 civarına satılıyordu bu işlemci. O yıllarda da aynı fiyata r5 1600af falan bulunuyordu. Eğer elinde belirli bir bütçen varsa bence anakart, ram ve işlemcini satıp ddr4 geç. Eğer alacağın i7 ₺500'nin altındaysa yapacağın yükseltme mantıklı eğer değilse para israfı yapmış olacaksın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı