Çözüldü i5 4570T - GT800M sistemde Rocket League oynarken FPS düşmeleri meydana geliyor

• Konuyu başlatan tyuyy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 32
  • Görüntüleme 777
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

tyuyy

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8
Ekran kartı
Nvidia 800m
İşlemci
intel core i-5 4570t 2.90 ghz 2.90 ghz
Rocket League oynarken birçoğu zaman oyun kasıyor ama fena kasıyor ,20 saniye falan sürüyor ama bir şey fark ettim Rocket League'de 20 saniye oyun kastığında tüm bilgisayar da kasıyor ama bu sadece Rocket League oynarken oluyor. sistemim:
8 GB RAM, NVIDIA 800M, Intel Core i5 4570T 2.90 GHz, Windows 10 Lenovo All in One PC SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
yalnız benimki laptop değil

all in one pc
Şimdi fark ettim, mobil işlemci ve ekran kartı kullandığı için karıştırdım. (Laptop CPU ve GPU'su kullanıyor yani.)

Mimari olarak genede monitörün arkasında laptop gibi bir tasarım sahip. Normalde masaüstü kasalar için çok kötü bir değer ama sıkışık şekilde, küçücük fanla idare ettiği için değerler daha yüksek olması olağan. Genede siz bir termal bakımını yaptırın.
Boşta 65 derece kötü sayılır dediğim gibi.
ben pek pc den anlamamda ne yapıcağımı söylermisiniz özür dilerim uğraştırdığım için
Sorun değil hocam, zaten bizim amacımız bu.

Uygulamaya girdikten sonra ayarlara girin:
Üstteki seçeneklerden "İzleme" kısmında:
-CPU Temperature = "OSD'de göster" yapın.
1735842922660.png

-CPU usage (Rakamsız.)
-CPU clock (Rakamsız.)
-RAM usage
-FPS
-GPU Sıcaklığı (Hangi numaraları olanda gözüküyor ise bu, onunkini açın. Bende GPU1)
-GPU kullanımı (Sıcaklıktaki numara kaçsa o numaradaki.)
-GPU bellek kullanımı
-GPU işlemci hızı

Bu dediklerimin hepsini "OSD'de göster" yaptıktan sonra kaydedin ve oyuna girin, hepsi çıkacak direk oyundayken. Normalce oynayın ve ani FPS düşüşü olduğu zaman ekran görüntüsü alabilirsiniz. İsterseniz video kaydıda alabilirsiniz.

Dediğim gibi GPU sıcaklığı gözüken hangi versiyon ise onu açın. Bende GPU1 gözükür dediğim gibi:
1735843232338.png

Sorun değil hocam, zaten bizim amacımız bu.

Uygulamaya girdikten sonra ayarlara girin:
Üstteki seçeneklerden "İzleme" kısmında:
-CPU Temperature = "OSD'de göster" yapın.
Eki Görüntüle 2387300

-CPU usage (Rakamsız.)
-CPU clock (Rakamsız.)
-RAM usage
-FPS
-GPU Sıcaklığı (Hangi numaraları olanda gözüküyor ise bu, onunkini açın. Bende GPU1)
-GPU kullanımı (Sıcaklıktaki numara kaçsa o numaradaki.)
-GPU bellek kullanımı
-GPU işlemci hızı

Bu dediklerimin hepsini "OSD'de göster" yaptıktan sonra kaydedin ve oyuna girin, hepsi çıkacak direk oyundayken. Normalce oynayın ve ani FPS düşüşü olduğu zaman ekran görüntüsü alabilirsiniz. İsterseniz video kaydıda alabilirsiniz.

Dediğim gibi GPU sıcaklığı gözüken hangi versiyon ise onu açın. Bende GPU1 gözükür dediğim gibi:
Eki Görüntüle 2387304
sağolun yaptım fakat kulanım yerine kullanım limiti yazıyodu sıcaklık yerine sıcaklık limiti yazıyodu sorun yok değilmi

sağolun yaptım fakat kulanım yerine kullanım limiti yazıyodu sıcaklık yerine sıcaklık limiti yazıyodu sorun yok değilmi
Yoktur herhalde, değişken bir sıcaklık gözüküyorsa sıkıntı yoktur.

tamam sağolun birazdan girip ss atarım kasarsa

peki attığımda ne olucak hocam
Bir sorun varmı diye inceleyeceğim hocam, kesin birşey söylemem zor. Eğer donanımsal bir sorun yoksa yazılımsal olarak bir sorun olduğu anlamına gelir.

peki bu sorunu çözecek birilerini tanıyormusun
Hocam biz danışman gibiyizdir, sorunu bulduktan sonra veya bilinen sorunun çözümünü size anlatırız sadece. Bazende çözümünüde bulamayabiliriz çünkü doktorlar gibi bu forumdaki insanlarında belli dalda birikimleri var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı