i5 4590 için DDR4 anakart önerisi

i5 4590 sistemi diyorsan DDR4 anakart kullanamazsın. Sistemi güncelleyerek şu şekilde yaptık;

Orta Seviye Skylake Oyun
AnakartASUS H170M-PLUS
İşlemciIntel Core i5-6500
Ekran KartıASUS R9 380X STRIX OC
BellekKingston HyperX Fury Black Kit 8 GB 2133 MHz CL 14
DepolamaWD 3.5″ 2TB Caviar Blue 7200 RPM
SSDKingston 120 GB HyperX Fury SSD
KasaCooler Master Silencio 650 Pure
Güç KaynağıCooler Master RS-600 G 80PLUS 600W
SoğutucuCooler Master Hyper 212
[TBODY] [/TBODY]

Görüldüğü üzere zaten DDR4 bir anakart var.

O işlemci soğutucuya ne gerek var?
Cidden i5 6500'e neden 212 Evo tavsiye ettiniz?
Sistem oyun amaçlı kullanılmak üzere tasarlandı. Ofis kullanımı yapıyorsan stok soğutucu anca yetiyor.
2 TB HDD'ye ne gerek var?
Bu sana göre bir kavram. 2 TB HDD ve 1 TB harici HDD şu an bana yetmiyor.
O kadar pahalı kasaya ne gerek var?
Kasa da aynı şekilde, pahalı değil. Everest mi önerecektik?

Oynadım. 3770K'yı senelerce stock kullandım, önce GTX 670 ile sonra GTX 970 ile, sayısız oyun oynadım. Alan alsın ama bütçesi dar adama ben önermem, almayanın işlemcisi yanmıyor, varsın 50 derecede çalışacağına 80 derecede çalışsın, işlemciler buna dayanacak şekilde üretiliyor.

Kasa ve ana kart kısılabilir. İşlemciye hız aşırtma yapılmayacağına göre ek soğutucuya da çok gerek olduğunu sanmıyorum stok soğutucu iş görecektir. b150m bazooka + r9 390 veya GTX 1060 (şiddetle GTX 1060 :D) ve kasa olarak aerocool v3x black edition iş görecektir. Ayrıca herkes 3 TB veri kullanmıyor. Sadece oyun oynanacak PC'de 1 TB rahat yeter. Kullanacak kişiden kişiye değişir. 1TB HDD + Samsung 750 EVO 250 GB veya 850 EVO 250 GB alınabilir. Bu da benim önerim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı