i5 4590 Sisteme RX 480 mi, GTX 1060 mı?

Mert4eveRLIVE

Kilopat
Daha fazla  
Yarı oyun ve yarı iş odaklı yeni nesil bir sistem topluyorum ancak iki seçeneğim var;

Ya 16 GB RAM'li NVIDIA (3 GB GTX 1060) veya AMD (4 GB RX 480) Ekran kartlı Bilgisayar ya da 8 GB RAM'li NVIDIA (6 GB GTX 1060) veya AMD (8 GB RX 480) Ekran kartlı bilgisayar.

Birinci Sistem;

Intel i5 4590 @3.30 GHz 4 CPU(Şu anda kullandığım işlemci)
16 GB 2x8 GB 1600 MHz RAM(Alınacak.)
750W PSU(Alınacak)
GeForce GTX 1060 3 GB 192 bit veya AMD RX 480 4 GB 256 bit Ekran Kartı(Alınacak.)

İkinci Sistem;

Intel i5 4590 @3.30 GHz 4 CPU(Şu anda kullandığım işlemci.)
8 GB 2400 MHz RAM(Alınacak)
750W PSU(Alınacak)
GeForce GTX 1060 6 GB 192 bit veya AMD RX 480 8 GB 256 bit Ekran Kartı(Alınacak)

Sizce hangisini toplamalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
@JaroxJamaica Moderatorler su durumla ilgilensin artik. Belkide milyonlarca RX480 VS GTX 1060 konusu var. Internete RX 480 VS GTX 1060 yazarsan 3 sayfa yazi cikar.
Ama genede cevaplayayim. RX 480 al.
Ha illa GTX 1060 dersen 3 GB'ini alip hayatinin hatasini yapma. 3 GB'i GTX 1060 degil reamen farkli bir kart. Performansi cok cok dusuk.

Ben AMD nin kalitesine güvenmiyorum. Şahsi görüşüm. Her şey yüksek fps değil. GTX 1060 6GB ve 8GB RAM alabilirsin. Daha sonra RAM takviyesi yaparsın.

@ismail266 Neye dayanarak soyluyorsun bunu? Kotu olduguna dair bir kanit goster. Hadi hodri meydan ama yok aldim bozuk cikti felan gibi seyler sacmalama. Herkez ucuz fiyattan kaliteyi yani AMD RYZEN'i alip keyfine bakarken sen de AMD'nin kalitesine guvenmeyip saf gibi Intel'e para verirsin.

@ismail266 Neye dayanarak soyluyorsun bunu? Kotu olduguna dair bir kanit goster. Hadi hodri meydan ama yok aldim bozuk cikti felan gibi seyler sacmalama. Herkez ucuz fiyattan kaliteyi yani AMD RYZEN'i alip keyfine bakarken sen de AMD'nin kalitesine guvenmeyip saf gibi Intel'e para verirsin.
Yazdığımı tekrar oku. Kötü olduğuna dair kanıt göster demişsin. Ben kötü demedim.

Neye dayanarak söylüyorsun bunu demişsin. "Güvenmiyorum" ne demek? "Şahsi görüşüm" ne demek? AMD berbat kartları beş para etmez anlamına mı geliyor bu sözler?

"Herkez ucuz fiyattan kaliteyi yani AMD RYZEN'i alip keyfine bakarken" demişsin. Öncelikle "herkes" yazmayı öğren. Ve ne kadar kalite o kadar fiyat. Çoğu zaman bu böyle.

Eger AMD RYZEN iyi cikarsa kismini eklemeyi unutmusum. Ama iyi gelcek gibi duruyor.
Neyse AMD'nin bu seneki ekran kartlaru cok basarili. Sahsi gorusun tamam sen Nvidia al. Biz Nvidia kotu demiyoruz Turkiyede bazi kartlari (Ornek GTX 1060) baya pahali satiliyor.

Nvidia RX 1480 almalısın... Hocam biraz araştırsanız RX 480'in DX12 ve Vulkan'da daha iyi olduğunu göreceksiniz.
Hocam Prepar3D diye uçak simulasyonu oyunu var yeni nesil bi oyun sayılır güçlü sistem istiyor. Bu oyun için sistem topluyorum birazda işim gereği diyebilirim aslında. Oyun için Nvidia ekran kartı tavsiye ediliyor hep, ben şimdi 4 GB RX 480 alsam oyundaki performans nasıl olur? İngilizcem kötü yabancı forumlarda çok yorum yapılıyor ne dersiniz

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı