İ5 4590 ve GTX 1060 GTA 5 düşük GPU kullanımı

İşletim sistemi
Windows 10

UranusWASTAKEN

Hectopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Ryzen 5 5600 4.4GHz - GPU: Nvidia GTX 1060 6GB - RAM: 2x8 G.SKILL 3000 MHz - PSU: Rampage 600Watt 80+ CERT - 1x 250 GBSATA SSD - 1x 500 GB M2 SSD - 1x 500GB HDD - Keyboard: SteelSeries APEX 7 TKL - Mouse: SteelSeries Aerox 3
Selam, ben GTA 5 oynarken yani tam GTA 5 denilemez aslında GTA 5'in üstüne kurulmuş bir roleplay altyapısı (ragemultiplayer) bu altyapıda bir servera girdiğim de girdiğim server da FiveLive duymuşsunuzdur belki her neyse işte bu servera veya başka serverlara girdiğim de ekran kartım %10 civarlarında kullanılırken işlemcim %80 - 90 - 100 civarlarında geziyor ayarları yükselttim olmadı çözünürlüğü yükselttim olmadı V-Sync kapattım açtım half yaptım hiçbiri işe yaramadı bu konu hakkında bilgili arkadaşlar yardım ederse mutlu olurum şimdiden yardım eden herkesten teşekkür ederim.

----------------------------------
-Sistemim-
İşlemci: Intel i5 4590 3.30 GHz (Turbo: 3.50 GHz)
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB.
RAM: 12 GB - default MHz 1333 - overclock: 1600 MHz.
Anakart: H81M-E33 (MS-7817)
Güç kaynağı: 400W (sadece 400 Watt olduğunu biliyorum :/)
SSD: 240GB 530 MB okuma 440 MB yazma.
İşletim sistemi: Windows 10 Pro X64.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci yükseltmekle uğraşma. SSD, PSU ve GPU dışında hepsini sat ve AMD sisteme geç seçenek orada daha fazla.

Bende i7-4790K ve RX 590 ile oynuyorum ve darboğaz yapmıyor ama param olursa AMD sisteme geçicem.

4. nesil i5 işlemciler GTA V gibi oyunlar için yetersiz, işlemci kullanımları %90 seviyelerinde kalıyor ve bu da performans sorunları ortaya çıkarıyor. 4. nesil i7 ya da Xeon E3 12xx V3 4 Core 8 thread bir işlemciye geçmekte fayda var.

4. nesil i5 işlemciler GTA V gibi oyunlar için yetersiz, işlemci kullanımları %90 seviyelerinde kalıyor ve bu da performans sorunları ortaya çıkarıyor. 4. nesil i7 ya da Xeon E3 12xx V3 4 Core 8 thread bir işlemciye geçmekte fayda var.

Yanlış cevap. Q9550 işlemci ile 50 60 FPS arası oynuyorum bende de kullanım 100'de 100.

Selam, ben GTA 5 oynarken yani tam GTA 5 denilemez aslında GTA 5'in üstüne kurulmuş bir roleplay altyapısı (ragemultiplayer) bu altyapıda bir servera girdiğim de girdiğim server da FiveLive duymuşsunuzdur belki her neyse işte bu servera veya başka serverlara girdiğim de ekran kartım %10 civarlarında kullanılırken işlemcim %80 - 90 - 100 civarlarında geziyor ayarları yükselttim olmadı çözünürlüğü yükselttim olmadı V-Sync kapattım açtım half yaptım hiçbiri işe yaramadı bu konu hakkında bilgili arkadaşlar yardım ederse mutlu olurum şimdiden yardım eden herkesten teşekkür ederim.

-Sistemim-
İşlemci: Intel i5 4590 3.30 GHz (Turbo: 3.50 GHz)
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB.
RAM: 12 GB - default MHz 1333 - overclock: 1600 MHz.
Anakart: H81M-E33 (MS-7817)
Güç kaynağı: 400W (sadece 400 watt olduğunu biliyorum :/)
SSD: 240GB 530 MB okuma 440 MB yazma.
İşletim sistemi: Windows 10 Pro X64.

Kaç FPS alıyorsunuz?

Yanlış cevap. Q9550 işlemci ile 50 60 FPS arası oynuyorum bende de kullanım 100'de 100.

Hayatınızda kaç kere 4. nesil i5 ve GTX 1060 yada dengi bir ekran kart ile GTA V oynadınız? Bizim evde mevcut ve son 6 yıldır GTA V oynuyoruz, sistemde GTX 1050 Ti, RX570 ve GT 1030 kullandık ki bu işlemciler GT 1030 ile bile GTA V gibi etrafta çok fazla yapay zekalı NPC olan oyunda patates oluyor. 100FPS verecek ekran kartı ile 50 FPS'de geziyorlar. GTX 1060 ile MSAA hariç tüm ayarları en yükseğe bile alsanız bu sistem yer yer darboğaza gider ve darboğaz yaşamadığı zaman bile asla olması gereken FPS değerlerine varamaz. Kaldı ki bu FiveM gibi sunucularda performans kaybı çok daha güncel işlemcilerde bile oluyor. İlk olarak siz oyunu normal oynarken arkadaş roleplay oynuyor, ikinci olarak ayarları kısıp yüksek FPS almak sizin ekran kartınızı tam beslediğiniz anlamına gelmez.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hayatınızda kaç kere 4. nesil i5 ve GTX 1060 ya da dengi bir ekran kart ile GTA V oynadınız? Bizim evde mevcut ve son 6 yıldır GTA V oynuyoruz, sistemde GTX 1050 Ti, RX570 ve GT 1030 kullandık ki bu işlemciler GT 1030 ile bile GTA V gibi etrafta çok fazla yapay zekalı NPC olan oyunda patates oluyor. 100FPS verecek ekran kartı ile 50 FPS'de geziyorlar. GTX 1060 ile MSAA hariç tüm ayarları en yükseğe bile alsanız bu sistem yer yer darboğaza gider ve darboğaz yaşamadığı zaman bile asla olması gereken FPS değerlerine varamaz. Kaldı ki bu FiveM gibi sunucularda performans kaybı çok daha güncel işlemcilerde bile oluyor. İlk olarak siz oyunu normal oynarken arkadaş roleplay oynuyor, ikinci olarak ayarları kısıp yüksek FPS almak sizin ekran kartınızı tam beslediğiniz anlamına gelmez.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

R9 285 kullanıyorum ve kabul 1060 la denk değil.

Kaç FPS alıyorsunuz?
Fps ragemultiplayer da 20 25

İşlemciniz yeterli değil, darboğaz yapıyor ama yinede bu kadar düşük kullanımın başka bir sebebi daha olabilir.
yaw bi forum açmıştım orada dedim 4590 a gtx 1060 6gb alsam darboğaz yapar mı diye yapmaz dediler

Hayatınızda kaç kere 4. nesil i5 ve GTX 1060 yada dengi bir ekran kart ile GTA V oynadınız? Bizim evde mevcut ve son 6 yıldır GTA V oynuyoruz, sistemde GTX 1050 Ti, RX570 ve GT 1030 kullandık ki bu işlemciler GT 1030 ile bile GTA V gibi etrafta çok fazla yapay zekalı NPC olan oyunda patates oluyor. 100FPS verecek ekran kartı ile 50 FPS'de geziyorlar. GTX 1060 ile MSAA hariç tüm ayarları en yükseğe bile alsanız bu sistem yer yer darboğaza gider ve darboğaz yaşamadığı zaman bile asla olması gereken FPS değerlerine varamaz. Kaldı ki bu FiveM gibi sunucularda performans kaybı çok daha güncel işlemcilerde bile oluyor. İlk olarak siz oyunu normal oynarken arkadaş roleplay oynuyor, ikinci olarak ayarları kısıp yüksek FPS almak sizin ekran kartınızı tam beslediğiniz anlamına gelmez.

ben fivem da zaten yuksek fps alıyorum benım sorunum oldugu yer RageMP

Son düzenleme:
Fps ragemultiplayer da 20 25

yaw bi forum açmıştım orada dedim 4590 a gtx 1060 6gb alsam darboğaz yapar mı diye yapmaz dediler

ben fivem da zaten yuksek fps alıyorum benım sorunum oldugu yer RageMP
Hocam ucu ucuna bazı oyunlarda besler ama bazı oyunlarda da darboğaz olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı