Çözüldü i5-4590 ve R5 220 sistemi kasması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Farmagarage

Femtopat
Katılım
27 Nisan 2021
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,

E-ticaret yapmaktayız ve Entegra isimli bir program kullanıyoruz. 1 aydır Entegra açıkken: Opera veya Chrome'la pencere açtığımızda makine çok yavaşlıyor. Klasik Windows 10 hızlandırma yöntemlerini denedik ama pek sonuç alamadık, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Cihaz: Intel(R) Core(TM) i5-4590 CPU @ 3.30GHz 3.30 GHz, 16 GB DDR3 RAM (8*2) ve 256 GB SSD, ve AMD Radeon R5 220 ekran kartı. Anakart: MSI H81M-E33(MS-7817) Windows 10 Home kurulu.

Acaba ekran kartını yükseltsek bu kasmadan kurtulabilir miyiz? Bazen iş gereği 10 tane pencere açtığımız oluyor. İş bilgisayarı sonuçta oyun oynamıyoruz ama çok yavaşlıyor, şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
1. kasa temizliği termal macun gibi bakımları yaptırdınız mı?
2. Speccy programı ile sistem donanımları kaç derecede öğrenebilirsiniz.
3. antivirüs programı kullanıyor musunuz?
4. crackli program kullanıyor musunuz?
5. arka planda gereksiz uygulamaları kapattınız mı?
1. kasa temizliği termal macun gibi bakımları yaptırdınız mı?
2. Speccy programı ile sistem donanımları kaç derecede öğrenebilirsiniz.
3. antivirüs programı kullanıyor musunuz?
4. crackli program kullanıyor musunuz?
5. arka planda gereksiz uygulamaları kapattınız mı?
 
Çözüm
Speccy ile anakart 127 cpu 98 derece
Kasa temizliği ve macun bakımını yapmadık,Antivirüs extra bir program kullanmıyoruz windows un kendi programı var,crackli program yok,arka plan uygulamalarını nasıl kapatabileceğim konusunda yardım rica ediyorum
 
Speccy ile anakart 127 CPU 98 derece.
Kasa temizliği ve macun bakımını yapmadık, antivirüs extra bir program kullanmıyoruz Windows'un kendi programı var, crackli program yok, arka plan uygulamalarını nasıl kapatabileceğim konusunda yardım rica ediyorum.

Sıcaklık değerleri fazla macun bakımı ve kasa temizliği yapın. Win +r yapıp çalıştırı açın oraya %temp% yazın çıkan klasörü temizleyin. Yine çalıştıra MSConfig yazıp başlarken çalışan gereksiz uygulamaları kaldırın. Ctr+alt+Del yapıp görev yöneticisini açın çalışan gereksiz uygulamaları kapayın söyleyeceklerim bu kadar sorun hala devam ederse yazınız.
 
Temizlik ve macun bakımı yapınca makine düzeldi, teşekkürler.

Görev yöneticisinden başlangıç seçeneğine gelin oradan çalışmasını istemediğiniz uygulamaları devre dışı bırakın her program yüklediğinizde bunu kontrol edin böylece istemediğiniz program boşa çalışmaz siz istediğinizde çalışır.
Windows Defender yeterli ama antivirüs kullanmanızda fayda olabilir. Trend Micro maximum Security öneririm 12 TL fiyattan başlıyor Key'leri.
+ Temizlik sonrası format atıldı mı ve kime yaptırdınız format atıldıysa bazı bilgisayarcılar crackli Windows kuruyor tabi OEM keyiz yoksa. Crackli Windows size ileride sıkıntı çıkarır.


Daha üstün koruma için Bitdefender, Norton, McAfee öneririm.


Avtest gibi sitelerden test sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı