i5 4670K ısınma sorunu

• Konuyu başlatan helpmert
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 3.026
H

helpmert

Ziyaretçi
Arkadaslar i5 4670K kullanıyorum gigabyte z-87 HD3 anakartım var. 1050w 80plus psu bagli ve bios yazilimim güncel son sürüme güncelledim . işlemcimde stok fan var boşta 35 derece yük altında 50 dereceyi gördüm. Render aldigimda 90 Dereceyi oyunda bile 90 dereceyi gördüm işlemcimde turbo boost 4.00GHZ ye yükseltiyor turbo boost ile takip ediyorum . FAkat işlemcimin sıcakligi yüksek gibi . Stok fan kullanıyorum değişmem gerekiyormu degişsemde hava sogutmamı almam gerek sıvımı bilmiyorum kasada 3 system fan bagli birde cpu fanı bagli baska bir fan baglama slotu falan yok.

Sürekli oyun oynamam ayda yilda 1-2 saat oynarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok fanla o dereceleri görmen gayet normal.
Hava soğutması gayet yeterli olur.
Kasanın boyutuna göre güzel bir öneri yapabiliriz.

Anladım . oyun oynamıyorm renderde ara sira aliyorum . 90 derece gördm birde uzun video calişmalari yapacagm haliyle saatler sürecek renderler olacak işlemcide sürekli 90 ve 100 derece arasi oynar tahminim buda işlemciyi portletecek kadar tehlikeli . O zaman yazin ben sivi sogutmami alaym napayım.

Hocam öncelikle intelin kendi macununu kullanıyorsanız, değiştirmeniz fark edilir derecede etkiler, etkiliyor da. Render da 90 derece normal lakin oyunda 4.4 ghz de kullanıyorum 60 dereceyi geçmedi. Stock Fan bu değerler.

Ben cs go oynadım maximum grafikte donma kasma yoktu ama aıda64 bussness yazılımında 75 derece gördm.
Birazdaha oynadım yine 75 yi birde screen videosu aldım 90 derece gördüm hemen kapadgm gibi 50 dereceye düştü sıcaklik.

Ekran kartı gtx 660

Vatandan 9 ay once toplama seklinde aldım stok fan kulandım onlar sürmüşler macunu hiç içni acip girişmedim :D

Ramlar 32 GB.

@recepbaltas baksa iyiydi ya . Hep izlyorum videolarını lakin bi problemimize bakmıyor.

Recebi iyi taniyorum güzel bilgleri var benimde güzel bilglerim var fakat bu sogutma konsunda kafam takildi.
Sessiz bir ortam istiyorum ben sıvımı stokmu napacagimi sasiridm. Kasa tamamen sessiz :D

upload_2015-1-2_23-39-56.png

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı