i5 4690 ile Windows 11 sorunsuz kullanılabilir mi?

Cihangir ceyhan

Hectopat
Fxli sistemden i5 4690'a geçmeyi düşünüyorum, TPM 2.0 varmış anakartta bilgisayarcı öyle dedi. Windows 11 kurarken TPM'i açsam hatasız kurar miyim Windows'u Valorant'i açar mı? Windows 11 kurunca TPM acilsa?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fxli sistemden i5 4690'a geçmeyi düşünüyorum, TPM 2.0 varmış anakartta bilgisayarcı öyle dedi. Windows 11 kurarken TPM'i açsam hatasız kurar miyim Windows'u Valorant'i açar mı? Windows 11 kurunca TPM acilsa?

TPM 2 sıfır Valorant oynuycaksan açman gerek BIOS'tan kendisi güvenlik amaçlı bir özellikdi diye hatırlıyorum.

Anakartta TPM 2.0 desteğ olduğuna emin misiniz? LGA 1150 anakartlarda daha çok TPM modülü takmak için soket bulunuyor ve siz harici bir TPM alıp yuvaya yerleştiriyorsunuz. Rufus ile işlemci şartını bypass edip kurabilirsiniz zira Windows 11 4. nesil işlemciler tarafından TPM olsa dahi desteklenmiyor. Ek olarak Valorant çalışır 6. nesil bir TPM'e sahip laptopa bu şekilde Windows 11 kurdum ve Valorant sorunsuz çalıştı.

Vallahi bilgisayarcı öyle dedi hocam TPM NVMe SSD desteği var dedi daha görmedim anakarti ama öyle dedi TPM'i açıp Windows 11'i kursam Valorant'i oynayabilir miyim yani.

Vallahi bilgisayarcı öyle dedi hocam TPM NVMe SSD desteği var dedi daha görmedim anakarti ama öyle dedi TPM'i açıp Windows 11'i kursam Valorant'i oynayabilir miyim yani.

Dediği gibiyse oynayabilirsiniz ancak fiyat nedir? 4. nesil işlemciler hatta 7. nesil ve öncesi i5 işlemciler Valorant konusunda çok da yeterli değiller.

İşlemci desteklemediği için Windows 11'i kurmuş olsam TPM ve Secure Boot olsa oynayabilir miyim yani.

Kurarken TPM gereksinimini kaldırmadan kurarsak işlemci hatası verir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı