S
Simo Hayha
Ziyaretçi
Yahu adam o.c yapmayacak, siz hala anakartı arttırmaya çalışıyorsunuz!
Hayır olmamış.Şaka mısın kardeşim sen? O anakart indirimle halde 245 tl ki Z97'den bahsediyorsak fiyatı çok uygun.
İntel işlemciye amd anakart önererek trollemeye mi çalışıyorsun konuyu?
BleakCyber, sisteme gelirsek, sistem oldukça güzel olmuş. Anakart konusunda gözün arkada kalmasın. Peki psu, ekran kartı almayacak mısın?
Ya bir git boş boş konuşma. Daha biz neden o z97 çipsetli anakart öneriyoruz onu öğren. Bilmiyoruz sanki o.c yapmayacağını.
Z97 anakart aldığın zaman İntel'in yeni işlemci ailesi olan Broadwell kullanabilecek. Asıl neden bu. Fiyatı da 8 serisi anakartlarla aynı. Daha güncel bir anakart varken neden 8 serisi anakart önerelim? Bu kadar ucuz olmasının sebebi üst düzey z97 anakartlarda olan özellikler bunda yok. Ama ürün kalitesinden zaten taviz vermemişler. Diğer pahalı olan anakartlardan ucuz olmasının sebebi özellikleri.
Açıkçası haklısın tamam. Zaten dediklerini ben de biliyorum. Ben öbür arkadaşa kızdım zaten. 350 tl'lik anakart önermiş.Bak şimdi, üst düzey z97'ler dediğin kartlarda tek fark, M.2 portu ve Sata express portudur. Broadwell'e gelince, H97 chipset'te aynı durumda, destek veriyor, Z97'den farkı yok. Z97'nin tek farkı O.C yapılabilmesi ve çoklu ekran kartı desteğidir. Bunun yanında 245TL'lik Z97 yazan ve Z97 ile gelen hiçbir yenilik bulunmayan anakart mı? Yoksa 9 serisi anakartlarla gelen M.2 Portuna sahip olan, o.c. yapılamayan anakart mı? H97M-E, 273TL ve o senin söylediğin üst düzey kartlardaki 8 serisine göre yenilikler bunda mevcut. Sadece sata express yok. 8 serisi anakart öneren kimse de yok konuda. Arkadaş o.c. yapmayacağına göre fiyatları aynı olandan Z97 seçmek yerine H97 seçip, istediği zaman bunu,
120GB M.2 SATA SSD (Okuma Hızı 550MB / Yazma Hızı 520MB) - Vatan Bilgisayar
veya bunu, 240GB M.2 SATA SSD (Okuma Hızı 550MB / Yazma Hızı 520MB) - Vatan Bilgisayar seçebilir ve bunların yanında ileride seçenekler çok daha fazla olacak. 9 serisi kartları bildiğine göre, 6Gbps ve 10Gbps arasındaki hız farkını da bilirsin.
2'si arasında PC Mate almamın tek sebebi şu olur; Ekran kartı girişinin üstüne PCI-E girişi var, Wireless kartı takacak olursam oraya takarım ki, Ekran kartının hava akışını bozmam. H97M-E'de bu mevcut değil. Orda da en alt slota takarsak yine bozmamış oluruz. Ben ikisi arasında olsam, H97M-E seçerdim![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.